Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Elektronizace jako priorita. Ministerstvo vnitra se opět zúčastnilo konference k eGovernmentu v Mikulově

Ministerstvo vnitra se už po dvanácté účastnilo konference k elektronizaci státní a veřejné správy eGovernment 20:10. Dvoudenní setkání proběhlo v Mikulově 8. a 9. září 2020 tradičně pod záštitou ministra vnitra Jana Hamáčka a s Ministerstvem vnitra jako jedním z odborných partnerů. 

Zástupci Ministerstva vnitra se letos konference neúčastnili osobně. Vzhledem k aktuální hygienické situaci se do programu zapojili formou telekonference prostřednictví webového rozhraní Webex z budovy Ministerstva vnitra v Praha na Letné. Konferenci opět zahájil náměstek ministra vnitra pro ICT Jaroslav Strouhal, který se věnoval především rostoucímu množství uživatelů eGovernmentu, který se projevil i během koronavirové krize. "Nárůst lidí, kteří využívají možnosti elektronizace, není náhodný a bude pokračovat. Vliv na tom mají i fungující projekty jako portál občana nebo datové schránky," uvedl mimo jiné náměstek Strouhal.

V této souvislosti chystá Ministerstvo vnitra na podzim mediální kampaň na sociálních sítích i televizi. Základem bude propagace nové podoby rozcestníku online služeb veřejné správy gov.cz, přes který se uživatelé jednoduše dostanou ke službám portálů občana a veřejné správy, datových schránek nebo Czech POINTu.

Zatímco portál občana nabízí po dvou letech fungování 130 služeb státu a veřejné správy, které lze pohodlně využívat, aktivní elektronické občanské průkazy pro přístup k elektronickým službám vlastní cca 300 tisíc lidí. V souvislosti se zavedením bankovní identity však Ministerstvo vnitra počít s tím, že příští rok dojde k zásadnímu nárůstu uživatelů eGovernmentu díky zapojení bank a jejich klientů. "Naše systémy jsou na masivní nárůst uživatelů připravené," ubezpečil ředitel odboru eGovernmentu Ministerstva vnitra Roman Vrba.

  

Klára Dlubalová
pověřená řízením odboru tisku a public relations

  

vytisknout  e-mailem