Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Desetibojař Jiří Sýkora juniorským mistrem světa

Na atletickém juniorském mistrovství světa v Eugene (USA) dosáhl sportovec Centra sportu MV Jiří Sýkora na nejvyšší metu, když v novém rekordu šampionátu i českém rekordu vybojoval celkovým součtem 8135 bodů zlatou medaili.  

Výkon nového juniorského mistra světa je ohromným příslibem do budoucna a navázáním na tradici vynikajících úspěchů českých vícebojařů.
 
A co k tomu dodává sám Jiří? „To, že jsem se dostal do Centra sportu, ovlivnila skutečnost, že jsem z Třebíče. Můj hlavní trenér byl prvním trenérem našeho nejlepšího překážkáře a sportovce Centra sportu MV Petra Svobody původem také z Třebíče. A protože jsem chtěl zdokonalovat překážky, začal jsem dojíždět do Prahy za Luďkem Svobodou. Později jsem trénoval tyč s Koljou Goroškovem, a tak se to všechno rozjelo.
 
Bez podpory, kterou mi poskytuje Centrum sportu, bych se takhle daleko nedostal. V zimě můžu trénovat v hale, což bych v Třebíči nemohl, když vezmu překážky a tyč, tam by byly ztráty asi ještě větší. Za to všechno i za možnost trénovat se skvělými trenéry chci Centru sportu i jim osobně moc poděkovat. Navíc teď do Ministerstva vnitra nastoupí i můj hlavní trenér, takže budu mít na jednom stadionu všechny tři trenéry. A co víc si můžu přát!“
 
A my přejeme Jiřímu Sýkorovi další sportovní a samozřejmě i osobní úspěchy.

vytisknout  e-mailem