Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Czech POINTy by v budoucnu mohly být i v bankách

Vláda dnes podpořila návrh skupiny poslanců VV, ODS, TOP 09 a ČSSD. Poslanci navrhují, aby kontaktní místa veřejné správy Czech POINT mohly za přesně stanovených podmínek provozovat i soukromoprávní subjekty. 

Ministerstvo vnitra tento návrh vítá a plně podporuje.
 
„Návrh zkvalitní poskytování služeb veřejné správy a více přiblíží její služby občanům. Za přínosné považujeme, že se tím bude dále rozšiřovat stávající počet kontaktních míst. Tím se zvýší komfort i spokojenost občanů,“ uvedl ministr vnitra Radek John.
 
Návrh, který teď bude projednávat Poslanecká sněmovna, počítá mj. s tím, že by Ministerstvo vnitra bylo oprávněno vydávat autorizaci soukromoprávním subjektům žádajícím o možnost vykonávat služby kontaktních míst a také nad těmito subjekty vykonávat kontrolní činnost.
 
V současné době slouží veřejnosti více než 6500 Czech POINTů v Česku i v zahraničí. Tyto pobočky umožňují získat na jednom místě např. výpisy z rejstříku trestů, katastru nemovitostí nebo obchodního rejstříku nebo v souladu se zákonem převést dokument z listinné podoby do elektronické či naopak. Řidiči si zase mohou z centrálního registru řidičů zjistit počet trestných bodů.
 
Kompletní seznam služeb naleznete na www.czechpoint.cz
 
  
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem