Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čistý a otevřený internet

Veřejná konzultace k postupům pro oznámení a odstranění nelegálního obsahu na internetu po upozornění 

Evropská komise vyhlásila dne 4. června 2012, v návaznosti na své sdělení Soudržný rámec pro posílení důvěry v jednotný digitální trh elektronického obchodu a online služeb, veřejnou konzultaci k proceduře odstranění obsahu po upozornění. Cílem je přispět k rozvoji právní jistoty a důvěry v online prostředí, a tím i růstu přeshraničních služeb poskytovaných v tomto prostředí. Evropská komise se tak snaží podpořit zlepšení fungování jednotného digitálního trhu a zároveň přispět k boji proti nelegálním obsahům na internetu, k rozvoji transparentnosti, efektivnosti a zajištění základních práv při proceduře odstranění obsahu po upozornění.

Do veřejné konzultace se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i společnosti, zejména poskytovatelé hostingu, organizace prověřující nelegální obsah nebo organizace, které se zabývají občanskými právy. Online dotazník v angličtině je k dispozici na webu Evropské komise. Veřejná konzultace je dostupná kromě angličtiny i ve francouzštině a němčině.

Uzávěrka pro zasílání odpovědí je do 5. září 2012 přímo na adresu Evropské komise. Odpovědi mohou být zasílány v kterémkoli z 23 úředních jazyků Evropské unie.

Více informací o probíhající veřejné konzultaci v angličtině naleznete na webu Evropské komise.

vytisknout  e-mailem