Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Burzy práce k projektu Asistent prevence kriminality v Litvínově a Karviné

Dne 13. března 2014 proběhla v prostorách Centra bakalářských studií Schole Humanitas v Litvínově pod záštitou Ministerstva vnitra Burza práce k projektu Asistent prevence kriminality (reg. č. CZ.1.04/3.3.00/61.00003). Tento projekt byl podpořen z prostředků EU v rámci OPLZZ a ze státního rozpočtu ČR.

V jeho rámci pracuje v 11 městech České republiky 50 osob na pozici asistent prevence kriminality. Tito lidé byli původně nezaměstnaní, jsou příslušníky národnostních menšin nebo pocházející ze sociálně vyloučeného prostředí. Asistenti jsou již 20 měsíců zaměstnanci obecních policií zapojených měst a jejich smyslem práce je zvýšit bezpečí obyvatel sociálně vyloučených a přilehlých lokalit, snížit množství přestupků a další protiprávní činnosti ve městě, zlepšit soužití a komunikaci minority s majoritou a působit preventivně i proti extremistickým tendencím a radikálním postojům.

Na Burze práce byl prezentován dosavadní průběh projektu, obsah a rozsah nabytého vzdělání a získané praxe, zkušenosti s prací asistentů ze strany odpovědných mentorů z řad obecní policie a byl představen přínos, ke kterému došlo od počátku projektu do současné doby ve zlepšení bezpečnostní situace ve městech, kde asistenti působí.

Setkání se účastnili zaměstnavatelé a asistenti, kteří dostali šanci představit své zkušenosti a dovednosti. Cílem této klíčové aktivity bylo ukázat možný přínos asistentů a pozitivně ovlivnit vnímání zaměstnavatelů, aby mohli očekávat vstřícnější prostředí v době po skončení projektu, ke kterému dojde v červnu 2014.

Burzy práce se zúčastnili zástupci Úřadů práce, kteří představili asistentům možnosti rekvalifikací, dále zástupkyně Asociace poskytovatelů sociálních služeb – viceprezidentka Asociace paní Margita Pištorová, která přinesla asistentům hned tři nabídky zaměstnání u poskytovatelů sociálních služeb v Ústeckém kraji. Dále se akce zúčastnili i zástupci městských policií, které ještě asistenty prevence kriminality nemají a uvažují o nich (např. Žatec, Krupka, Dubí, Lom u Mostu).

Burza práce tedy naplnila své poslání nejen v nastínění dalších možností uplatnění stávajících projektových asistentů, ale i v propagaci činnosti asistentů v dosud do projektu nezapojených městech.

V Karviné proběhla stejná akce dne 3. dubna 2014 ve Společenském domě Léčebny Darkov. Atmosféru tohoto setkání vám přiblíží fotografie v příloze. Reportáž z jednání shlédněte zde.
 

Odkazy do noveho okna

01_APK Litvínov

01_APK Litvínov 

Detailní náhled

02_Auditorium Litvínov

02_Auditorium Litvínov 

Detailní náhled

03_Asistenti_Karviná

03_Asistenti_Karviná 

Detailní náhled

04_Diskutující_Karviná

04_Diskutující_Karviná 

Detailní náhled

05_Posluchači_Karviná

05_Posluchači_Karviná 

Detailní náhled

06_Přednášející_Karviná

06_Přednášející_Karviná 

Detailní náhled

07_Předsed. stůl_Karviná

07_Předsed. stůl_Karviná 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem