Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Burza práce v Ústí nad Labem

Dne 22. dubna 2015 se v rámci projektu Asistent prevence kriminality II. uskutečnila v pořadí druhá burza práce v Ústí nad Labem. Pozváni byli asistenti, zástupci Městské policie, potenciální zaměstnavatelé a zástupci Úřadu práce z Ústeckého a Libereckého kraje. Za zaměstnavatele se například prezentovala bezpečnostní firma Chráníme s.r.o., slovo si vzal i vedoucí referátu trhu práce z krajské pobočky Úřadu práce ČR – Mgr. Vlastislav Hlaváč nebo vedoucí oddělení zprostředkování a podpor v nezaměstnanosti krajské pobočky úřadu práce ČR Ústí nad Labem Ing. Mgr. Jana Ježková, která uvedla: Jsme připraveni podpořit vytvoření pracovních míst na pozici asistenta.“ Seminář zakončil starosta města Rumburk Ing. Jaroslav Sykáček, který ze svého pohledu shrnul přínos APK pro město.
 
František Krejčí, mentor z Bíliny, představil potenciálním zaměstnavatelům asistenty slovy: „Asistenti prevence kriminality za dobu svého působení v Bílině dokázali nejen to, co se od nich obecně očekávalo, ale i mnohé navíc. Když k nám asistenti přišli poprvé, bylo na každém z nich zřetelně vidět, že nejsou, mírně řečeno, zcela ve své kůži. Pokud bych měl pro vysvětlení použít nějaký příměr, řekl bych, že k nám přišla vystrašená jehňátka, která nic neznala, nevěděla a obávala se veškerých věcí příštích. Jsem hrdý na to, že dnes mohu s naprosto čistým svědomím konstatovat, že se z jehňátek stali vlci, kteří si ve svém působišti dokážou zajistit klid a pořádek.
 
Na začátku svého působení byli asistenti jedni z mnoha. Dnes jsou to ti, na které se občané s důvěrou obracejí s nejrůznějšími problémy, dotazy a poznatky, ale mnohdy i se svými osobními příběhy, přičemž očekávají radu či pomoc a té se jim vždy od asistentů dostane. Asistenti absolvovali řadu školení a seminářů, jejichž výstupem byla profesionalizace nejen jejich pracovních činností, ale především zvyšování jejich osobnostních kvalit. Mohu hovořit samozřejmě pouze za svoji osobu, avšak lze předpokládat, že i jinde v jiných městech bude situace obdobná. Jinými slovy chci podotknout, že naši asistenti se plně integrovali do systému městské policie a jsou nejen plnohodnotnými spolupracovníky, ale dovolím si tvrdit i dobrými kolegy. Za spolehlivost a erudici našich asistentů se mohu zaručit a doporučit je případným budoucím zaměstnavatelům.“
 
 
Bc. Petra Kolářová, koordinátorka projektu, odbor prevence kriminality MV, tel: 974 833 793
 
 
Odkazy do noveho okna

Lektorka

Lektorka 

Detailní náhled

Prezentace

Prezentace 

Detailní náhled

Představení

Představení 

Detailní náhled

Referující

Referující 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem