Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Budova pro krajské policejní ředitelství je už vybrána

Osobnost 

Ivo Toman, hejtman Pardubického krajeIvo Toman, hejtman Pardubického kraje
Území Pardubického kraje dnes spadá pod působnost policejní krajské Správy Východočeského kraje se sídlem v Hradci Králové. Jak se připravujete na zřízení ředitelství Správy policie Pardubického kraje ve vašem krajském městě, související s připravovanou změnou ve struktuře územní působnosti policie? A jak na zřízení krajského soudu v sídle vašeho kraje – v souvislosti s přípravou obdobné změny v působnosti krajských soudů?

Pardubický kraj usiluje o zřízení krajského ředitelství Policie ČR už řadu let. Je to jedna z posledních institucí, která není členěna dle současných samosprávných celků, což je pro „nové“ kraje určitým handicapem.

V našem kraji proběhla jednání s ministrem vnitra, policejním prezidentem a dalšími a zřízení krajského ředitelství už dostává jasnější obrysy. Je vytipována lokalita, a to v současném prostoru okresního ředitelství Policie ČR v Pardubicích a v těsném sousedství budoucího krajského justičního komplexu. Pardubický kraj nabídl a zajistil zpracování takzvané objemové studie, která je základem pro vyhotovení investičního záměru. Signály, které doposud o dokončení stavby mám, hovoří o otevření krajského policejního ředitelství v Pardubicích nejpozději v letech 2011 -2012.

Hejtman a ředitel policejní správy jsou vždy partnery „v míru“ i při mimořádných událostech. Hejtman je ze zákona zodpovědný za oblast krizového řízení. Je předsedou bezpečnostní rady kraje, jejímž členem je, kromě zástupců hasičů, zdravotnické záchranné služby, veterinární správy, hygieny a dalších, i policejní ředitel. Bez úzké spolupráce všech těchto lidí bychom nikdy mimořádné události zvládnout nemohli.

Pokud jde o zřízení krajského soudu v Pardubicích, jednání probíhala a probíhají. Otevřen by měl být v nejpozději v roce 2012.

Alexandra Štefanová
Foto: Pardubický kraj

vytisknout  e-mailem