Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Biatlonista Soukup získal na MS bronz

Na Mistrovství světa biatlonistů v německém Ruhpoldingu si dojel Jaroslav Soukup ve vytrvalostním závodě na dvacet kilometrů pro bronzovou medaili. Zvítězil Slovinec Jakov Fak a druhý skončil Francouz Simon Fourcade. 

Devětadvacetiletý instruktor sportu Centra sportu MV Jaroslav Soukup získal pro Českou republiku první medaili od šampionátu v Anterselvě v roce 2007. Tehdy vybojoval Michal Šlesingr v individuálním závodě bronz a ve sprintu stříbro.
 
Soukup šel do závodu s cílem zajistit si účast v závodě s hromadným startem. Chtěl se především vyvarovat chyb na střelnici, které dělal ve sprintu i stíhacím závodě. Z dvaceti ran minul pouze jeden terč při první střelbě vestoje. Do posledního okruhu vybíhal na pátém místě se ztrátou osmi vteřin na třetího Němce Andrease Birnbachera. Skvělým během nechal za sebou domácího favorita o osm desetin. 
 
Devětadvacetiletý Soukup podruhé pronikl na stupně vítězů ve Světovém poháru po třetím místě v prosincové stíhačce v Östersundu. 
Michal Šlesingr dojel na slušném šestém místě. Stejně jako Soukup jednou minul terč, ale v rozměklém sněhu běžel o něco pomaleji. Dobře si vedl i Ondřej Moravec, který byl dvanáctý, když na střelnici dvakrát minul.
Ve vytrvalostním závodu se Čechům na světových šampionátech daří. Roman Dostál v něm získal v roce 2005 nečekaný titul a o dva roky dříve vyhrála na dlouhé trati Kateřina Holubcová.
 
Centrum sportu MV 7. 3. 2012

vytisknout  e-mailem