Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Biatlonista OLYMPU Jaroslav Soukup se stává policistou

Úspěšný biatlonista OLYMPU Centra sportu Ministerstva vnitra Jaroslav Soukup se po ukončení reprezentační kariéry chce stát policistou. Než bude přijat k bezpečnostnímu sboru v rámci Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, prochází standardním náborem policistů. 

„Už mám za sebou psychotesty a fyzické testy. Nebylo to ale nic jednoduchého. Po sezoně jsem míval většinou pár týdnů volno, nyní jsem se musel cíleně připravovat. Třeba na člunkový běh a celomotorický test,“ říká Jaroslav Soukup.

Jaroslav Soukup byl od roku 2006 stabilním členem reprezentace a ve světovém poháru si připsal mnohé úspěchy. Na mistrovstvích světa vybojoval dvě bronzové medaile. Startoval také na třech zimních olympijských hrách (2010 Vancouver, 2014 Soči, 2018 Pchjongčchang), z nichž nejúspěšnější byl v Soči, kde nejprve získal bronz ve sprintu a následně stříbro ze štafety.

OLYMP Centrum sportu Ministerstva vnitra je samostatnou organizační složkou státu, která zabezpečuje přípravu sportovců ke státní reprezentaci. Sportovci OLYMPU Centra sportu MV se  připravují na profesionální úrovni pod odborným trenérským vedením, dále je zajištěna lékařsko-pedagogická péče i materiální zabezpečení.

Víc informací o OLYMPU Centru sportu Ministerstva vnitra najdete na: www.olympcsmv.cz a www.mvcr.cz/sport.aspx.

Marika Vitnerová
pověřena řízením odboru tisku a PR

vytisknout  e-mailem