Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní rozvojová spolupráce: přijetí zástupců Policie Arménské republiky

Ve dnech 23.–25. července 2013 se v prostorách Ministerstva vnitra uskutečnilo přijetí zástupců Policie Arménské republiky. Přijetí bylo součástí programu bezpečnostní rozvojové spolupráce odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra a jeho účelem bylo představit expertům arménského policejního sboru fungování systémů vnitřní kontroly policie, prevence kriminality, komentování trestné činnosti a komunikace s médii, dohled nad pravidly bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a boj proti praní špinavých peněz. 

Na odborné části přijetí spolupracovali kromě příslušných odborů Ministerstva vnitra (odbor bezpečnostní politiky, odbor prevence kriminality, odbor tisku a public relations) také zástupci vybraných útvarů Policie České republiky (Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality, oddělení mediální komunikace a PR Policejního Prezidia, Ředitelství služby dopravní policie a Národní jednotka Interpol) a Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Spolupráce s Arménií byla navázána v rámci bezpečnostní rozvojové spolupráce v roce 2012. Od té doby se již uskutečnilo několik expertních stáží a školení, která vykazují pozitivní výsledky v obou zemích. Česká republika v současné době rovněž jedná s Arménskou republikou o podpisu smlouvy o policejní spolupráci.

 

vytisknout  e-mailem