Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnost během mistrovství světa v ledním hokeji zajištěna. Ministr vnitra podepsal s hokejovým svazem memorandum

Ministr vnitra Vít Rakušan společně s genmjr. Martinem Vondráškem a genpor. Vladimírem Vlčkem podepsali dnes, 14. dubna 2023, memorandum o spolupráci při zajišťování veřejného pořádku při Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Svým podpisem tak stvrdili bezpečnostní spolupráci s Českým svazem ledního hokeje. 

Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 se uskuteční od 10. května do 26. května 2024 v Praze a Ostravě. Jedná se o akci s očekávanou vysokou účastí diváků, proto je nutná spolupráce i se složkami státu. Jde zejména o oblast dohledu nad veřejným pořádkem v místech konání, dopravní obslužnost a zapojení integrovaného záchranného systému.

„Neznamená to, že by policisté či hasiči suplovali práci za pořadatele. Bezpečnost na stadionech nebo ve fan zónách je čistě v kompetenci Českého svazu ledního hokeje. Musíme si ale uvědomit, že ve veřejném prostoru budou najednou desítky tisíc lidí, proto je vzájemná spolupráce s pořadateli k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti všech velmi důležitá,“ řekl ministr vnitra Vít Rakušan.

Za pořadatele podepsali memorandum prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik a prezident organizačního výboru Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 Petr Bříza.

„Jsem potěšen, že můžeme navázat na skvělou spolupráci s bezpečnostními složkami z posledního šampionátu v roce 2015. Podpis tohoto memoranda je základem k pořadatelsky úspěšně zvládnuté akci. Bezpečnost týmů, organizátorů i fanoušků je pro nás jednou z priorit. Jsem přesvědčen, že naše kooperace bude opět úspěšná,“ sdělil Alois Hadamczik, prezident Českého svazu ledního hokeje.

Memorandum navazuje na zkušenosti a osvědčenou praxi z mistrovství v roce 2015. Jsou v něm přesně definované pravomoci a povinnosti jednotlivých subjektů. Bezpečnost na hokejových utkáních, ve fan zónách, v hotelích, kde budou ubytováni hráči a rozhodčí, zajišťuje Český svaz ledního hokeje. Policie ČR a Hasičský záchranný sbor budou řešit bezpečnost na veřejných prostranstvích, BESIP, pyrotechnické prohlídky a požární ochranu, bezpečnost na letištích v Praze a v Ostravě či bezpečnost na přepravních trasách.
  


Klára Dlubalová
pověřená řízením odboru komunikace

Odkazy do noveho okna

Memorandum_1

Memorandum_1 

Detailní náhled

Memorandum_2

Memorandum_2 

Detailní náhled

Memorandum_3

Memorandum_3 

Detailní náhled

Memorandum_4

Memorandum_4 

Detailní náhled

Memorandum_logo

Memorandum_logo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem