Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

BESIP - fotografická soutěž

Nadace BESIP s podporou Ministerstva vnitra, Ministerstva dopravy, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a dalších vyhlašuje fotografickou soutěž zaměřenou na bezpečnost silničního provozu a bezpečnost železničních přejezdů. 

Soutěž je zaměřena na mladé účastníky silničního provozu ve věku 15–25 let. Mladí lidé ve věku 15–24 let představují cca 14 % populace v České republice, ale řidiči osobních automobilů do 24 let zavinili v roce 2010 celkem 8 061 dopravních nehod, což představuje 20 % všech dopravních nehod zaviněných řidiči osobních automobilů. Při nich zahynulo 125 osob, což představuje 25 % všech usmrcených při těchto dopravních nehodách. Vyhlášení soutěže je spojeno s informacemi, které Vám mohou na železničním přejezdu zachránit život.
 
Soutěž probíhá ve dvou kategoriích:
 
1. kategorie: Bezpečnost železničních přejezdů
 Téma: „Proti vlaku nemáš šanci“
 
Cíl: upozornění na rizika, která pro řidiče motorových vozidel, ale i chodce, cyklisty a další osoby představuje střet s vlakem, pokud nebudou respektovat pravidla silničního provozu.
 
Hlavní cena: Školné na bakalářské studium na Anglo-americké vysoké škole v Praze v libovolném studijním programu pro jednu osobu v hodnotě 360 000 Kč
 
Druhá cena: Dárkový poukaz na kompletní čtyřhodinový kurz bezpečné jízdy v Centru  bezpečné jízdy Libros Ostrava pro jednu osobu, včetně připojištění a zapůjčení vozidla zdarma v hodnotě 5 800 Kč.

 
2. kategorie: Rizikové chování mladých účastníků silničního provozu aneb jak to vidím 
Téma: „Život je fajn, tak proč si ho krátit“
 
Cíl: upozornění na rizikové chování řidičů motorových vozidel, ale i chodců a cyklistů na pozemní komunikaci a důsledky takovéhoto chování.
 
Hlavní cena: Kurz pro získání řidičského oprávnění pro jednu osobu (skupina B nebo A).
 
Druhá cena: Poukázka na fotografické potřeby dle vlastního výběru v hodnotě 6 000 Kč a cestovní pojištění v hodnotě 1 200 Kč na 1 rok zdarma.
 
Zvláštní cena pro deset vylosovaných soutěžících v druhé kategorii starších 17 let: Dárkový poukaz na kompletní čtyřhodinový kurz bezpečné jízdy v Centru bezpečné jízdy, včetně připojištění, zapůjčení vozidla zdarma a zážitkového programu v hodnotě 5 800 Kč na osobu.
 
Pravidla soutěže, inspiraci a další informace naleznete v přiloženém souboru PDF nebo na webových stránkách Nadace BESIP www.nadacebesip.cz

vytisknout  e-mailem