Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - spuštění projektu „Politické procesy – propaganda pod mikroskopem“

Dovolujeme si Vás jménem Národního archivu pozvat na tiskovou konferenci ke spuštění projektu „Politické procesy – propaganda pod mikroskopem“, který v posledních čtyřech letech ve spolupráci s Národním archivem, Ústavem pro studium totalitních režimů a Archivem Českého rozhlasu připravoval tým pod vedením dokumentaristy Marka Janáče. Unikátní internetový projekt bude spuštěný sedmdesát let od popravy odsouzených v procesu s Rudolfem Slánským a spol. 

Tisková konference se uskuteční ve čtvrtek 1. prosince 2022 v 15.00 hodin v přednáškovém sálu Národního archivu, Archivní 2257/4, Praha 4.

Součástí tiskové konferenci s týmem, který v posledních letech detailně prozkoumal nově nalezené audiovizuální záznamy z procesu s Rudolfem Slánským a spol. z 50. let 20. století, budou vizuální ukázky konkrétních manipulací i filmových záběrů, kterým se podařilo po 70 letech „vrátil hlas“. Díky práci expertního týmu složeného z historiků, právníků nebo psychologů je možné představit dosud nepublikované informace o metodách, jakými komunistická propaganda manipulovala s obrazem procesu na veřejnosti.

Svou účast prosím potvrďte do 30. listopadu 2022 na adresu sekretariat@nacr.czKontaktní osoba pro média: Marek Janáč, tel. 602 662 269.

Informace pro sdělovací prostředky

Kdy

čtvrtek 1. prosince 2022

Čas

15.00 hodin

Kde

přednáškový sál Národního archivu, Archivní 2257/4, Praha 4

   

Klára Dlubalová
pověřená řízením odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem