Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo – Odborníci na prevenci kriminality představí nejnovější trendy v ochraně

V pondělí 19. května proběhne v budově Ministerstva vnitra v Praze na Letné společná tisková konference zástupců ministerstva a Policie ČR k problematice ochrany před majetkovou trestnou činností. Cílem konference je ukázat veřejnosti legální možnosti ochrany majetku v rámci nejnovějších trendů v oblasti situační prevence kriminality. 

Na tiskové konferenci za účasti ředitelky odboru prevence kriminality MV Jitky Gjuričové a náměstka policejního prezidenta pro SKPV plk. Václava Kučery bude veřejnosti představen manuál k projektu „Bezpečná lokalita – Bezpečné bydlení“. Tento materiál je výsledkem spolupráce Ministerstva vnitra a policejního sboru s nestátními subjekty při vytváření preventivních opatření k ochraně majetku a osob. Manuál je určený zejména pro bytová družstva, nájemníky v panelových domech a pro majitele nemovitostí. Vedle toho budou rovněž představeny výsledky a zkušenosti z pilotního projektu realizovaného od roku 2009 v bytovém domě Koniklecova č. 5 v Brně jako reakce na majetkovou trestnou činnost v sídlištních aglomeracích.
 
Informace a případné dotazy směřujte prosím na Břetislava Olivu na adresu bretislav.oliva@mvcr.cz nebo telefon 974 832 315.
 
Tisková konference k programu situační prevence
Kdy
Pondělí 19. května 2014
Čas
10.00 hodin
Kde
Ministerstvo vnitra, Nad Štolou 936/3 Praha 7, zasedací místnost č. 88

Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

 

vytisknout  e-mailem