Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - Do Česka se přiletí léčit ranění demonstranti z Ukrajiny

Česká republika v rámci humanitárního programu MEDEVAC poskytne léčbu Ukrajincům z řad obětí násilných střetů s policejními pořádkovými silami.  

Zítra, ve čtvrtek 27. února 2014, v 18.40 hodin a v 19.40 hodin přistanou na letišti Praha-Kbely vojenské speciály, jimiž bude do České republiky přepraveno cca 23 pacientů z Ukrajiny. Jedná se o pacienty s těžkými a středně těžkými zraněními, kteří budou v Česku léčeni v rámci programu humanitárních evakuací zdravotně postižených obyvatel (MEDEVAC). 
 
Po příletu prvního letadla proběhne krátký tiskový brífink, kterého se zúčastní první náměstek ministra vnitra Jan Sixta, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, první náměstek ministra zahraničních věcí Petr Drulák a ředitel nevládní neziskové organizace Člověk v tísni Šimon Pánek.
 
V případě zájmu prosíme o akreditaci do zítřka 27. února 2014 do 12.00 hodinna e-mail: hana.mala@mvcr.cz. V e-mailu prosím uveďte jméno, příjmení, redakci a číslo občanského průkazu. Pokud budete mít k dispozici přenosový vůz, prosíme o nahlášení SPZ na výše uvedeném e-mailu. Pokud se do této doby neakreditujete, nebude Vám vstup na letiště Kbely umožněn.
 
Příchod na letiště a brífink
Kdy
čtvrtek 27. února 2014
Čas
sraz novinářů před hlavní bránou v 17.55  hodin, brífink cca v 18:40 hodin
Kde
letiště Praha-Kbely *
  * Místo setkání bude u vchodu/vjezdu Maják. V případě využití pražské integrované dopravy vystupte prosím na autobusové zastávce U Vodojemu, která je na znamení.  Dále pokračujte pěšky po směru jízdy kolem vodárenské věže Maják (umístěna vpravo uvnitř objektu 24. ZDL) přibližně 140 metrů až ke vchodu/vjezdu Maják do objektu 24. základny dopravního letectva.


 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem