Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - Do Česka se přiletí léčit dětští pacienti z Barmy/Myanmaru

Zítra, ve čtvrtek 19. července, přiletí kolem 18.00 do České republiky tři dětští pacienti z Barmy/Myanmaru ve věku 18 měsíců, 8 a 9 let. Děti trpí srdečním onemocněním a v Česku se podrobí operaci, která by v Barmě/Myanmaru nebyla možná.  

Po příletu se uskuteční krátký tiskový brífink, kterého se zúčastní zástupci ministerstev zahraničí, vnitra a zdravotnictví.
 
Transport dětí se uskutečňuje v rámci programu humanitárních evakuací zdravotně postižených obyvatel (MEDEVAC), který je primárně určen pro vážně nemocné děti z válkou postižených či jinak potřebných oblastí, kterým není možné zajistit léčbu v místních podmínkách. Program MEDEVAC je realizován Ministerstvem vnitra v úzké spolupráci s resorty ministerstev obrany a zdravotnictví ČR.
 
Děti dopraví do České republiky speciál, kterým se z pracovní návštěvy Barmy/Myanmaru vrací první místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg.
 
V případě zájmu o účast na brífinku je s ohledem na bezpečnostní režim na vojenském letišti ve Kbelích nezbytná předchozí akreditace, a to nejpozději do čtvrtka 19. července do 13 hod. na e-mail: denisa.cermakova@mvcr.cz.
 
V případě dopravy vozidlem prosíme o nahlášení SPZ na výše uvedený e-mail. 
 
Tisková konference
kdy
Čtvrtek 19. července 
čas
18:15 (příchod novinářů do 17:15)
kde
Letiště Kbely, Praha
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem