Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo - tisková konference k projektu Mapy budoucnosti

Vzhledem k omezené kapacitě sálu je pozvánka určena pouze novinářům. Děkujeme za pochopení. 

Dovolujeme si Vás tímto pozvat na tiskovou konferenci pořádanou v rámci mezinárodní odborné konference s workshopem na téma mapování, analýzy a predikce kriminality, která se uskuteční v prostorách Policejní akademie ČR v Praze ve dnech 10. – 11. 12. 2014. Tisková konference proběhne ve středu 10. 12. 2014 od 12:40 hodin v prostorách auly (budova C) Policejní akademie, Lhotecká 559/7, Praha 4.

Konferenci s workshopem organizuje Ministerstvo vnitra (odbor prevence kriminality) ve spolupráci se společností ACCENDO – Centrum pro vědu a výzkum, o.p.s. v rámci projektu „Mapy budoucnosti – moderní nástroj ke zvýšení efektivity a kvality výkonu veřejné správy v oblasti prevence kriminality založený na analýze a predikci kriminality, který je podporovaný z Evropského sociálního fondu v ČR, Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

V rámci konference s workshopem vystoupí jak zahraniční odborníci (z USA, Velké Británie, Nizozemí, Rakouska, Německa), tak čeští experti z akademické sféry, Policie ČR či měst a městských policií a představí postupy a nástroje, které v oblasti mapování, analýz a predikcí kriminality využívají a jaké konkrétní přínosy pro prevenci kriminality a zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku představují.

Tiskové konference se zúčastní Mgr. Jitka Gjuričová, ředitelka odboru prevence kriminality, Ministerstvo vnitra ČR, plk. doc. Ing. Martin Hrinko, Ph.D., MBA, ředitel služby pořádkové policie, Policejní prezidium ČR, doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D., ředitel společnosti ACCENDO – Centrum pro vědu a výzkum, o.p.s. a vybraný zahraniční odborník z řad přednášejících. Samotnou konferenci s workshopem bude zahajovat rovněž Mgr. Jana Vildumetzová, náměstkyně ministra vnitra pro veřejnou správu a legislativu.

Akce je součástí širších aktivit projektu Mapy budoucnosti, na jejichž konci bude mezinárodní srovnávací studie ve využívání postupů a nástrojů pro mapování kriminality, její analýzy a zejména predikce s doporučením, jak na základě četných mezinárodních zkušeností s využitím těchto postupů a nástrojů co nejlépe předcházet trestné činnosti a přestupkům v České republice a dopadnout jejich pachatele. Právě zahraniční zkušenosti ukazují, že na základě analýz a predikcí lze snížit obecnou kriminalitu až o 30 %.

Bližší informace o projektu Mapy budoucnosti a program konference s workshopem zasíláme přílohou. Aktuální informace o konferenci i všechny výstupy projektu budou průběžně po celou dobu projektu k dispozici rovněž na www.prevencekriminality.cz.

Svou účast hlaste, prosím, na následující kontaktní adresy: Ing. Radek Fujak, radek.fujak@accendo.cz, tel.: +420 776 470 883, příp. také Ing. Jiří Ševčík, jiri.sevcik@accendo.cz, tel.: +420 723 142 142. Zde také v případě potřeby získáte bližší informace.

Těšíme se na shledanou.

Mgr. Jitka Gjuričová, ředitelka odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra
doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D., ředitel společnosti ACCENDO – Centrum pro vědu a výzkum, o.p.s.

vytisknout  e-mailem