Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Aktualizované ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví od 9. července 2021

Sjednotily se podmínky pro cestující ze zemí s nízkým a středním rizikem nákazy a cestující ze zemí s vysokým a velmi vysokým rizikem nákazy. Zavádí se i výjimka z testování pro cesty ze zemí s extrémním rizikem nákazy. Osoby cestující ze země s nízkým rizikem nákazy budou muset nově vyplnit příjezdový formulář a podstoupit antigenní test. Cestující ze zemí s vysokým a velmi vysokým rizikem nákazy mají povinnost po vstupu do ČR podstoupit RT-PCR test, a to nejdříve 5. den po příjezdu, a do doby obdržení negativního výsledku testu setrvat v samoizolaci. 

Od 9. července 2021 vstupuje v účinnost aktualizované ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví: https://www.mzcr.cz/ochranne-opatreni-omezeni-prekroceni-statni-hranice-cr-s-ucinnosti-od-9-7-2021-do-odvolani/.
 

Výjimka z testování a samoizolace pro cestující ze všech zemí (včetně cest ze zemí s extrémním rizikem nákazy) platí pro: 

  1. Osoby s dokončeným očkováním v zemích EU+, kdy od poslední dávky uplynulo alespoň 14 dnů (nutno prokázat národním certifikátem, jehož vzor je zveřejněn na webu Ministerstva zdravotnictví, nebo digitálním EU certifikátem o očkování).

  2. Občany ČR a občany EU+, kteří byli plně očkovaní vakcínou schválenou agenturou EMA v zemích mimo EU+, a od poslední dávky uplynulo minimálně 14 dnů (nutno prokázat certifikátem, jehož vzor je zveřejněn na webu Ministerstva zdravotnictví).

  3. Osoby, které v posledních 180 dnech prodělaly nemoc covid-19 v zemi EU (nutno prokázat potvrzením od lékaře ze země EU+, kde proběhla izolace, nebo digitálním EU certifikátem o prodělaném onemocnění covid-19)

  

Pravidla_vstupu_a_navratu_do_CR_pro_obcany_CR_a_rezidenty_od_9_cervence_2021_-_20210714.jpg

  

Pravidla_vstupu_a_navratu_do_CR_pro_cizince_z_3_zemi_od_9_cervence_2021_-_20210713.jpg

  


8. července 2021 (aktualizováno 14. července 2021)

vytisknout  e-mailem