Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zveřejňujeme reakci ministra vnitra na manipulativní dotazy Vojtěcha Srnky

Od: Nováková Lucie <lucie.novakova1@mvcr.cz>
Datum: 14. července 2016 15:27:05 GMT+3
Komu: "vojtech.srnka@mfdnes.cz" <vojtech.srnka@mfdnes.cz>
Předmět:Vyjádření M.Chovance

Pane redaktore, níže naleznete vyjádření pana ministra Chovance.
Hezký den
Lucie Nováková
Tiskový odbor MV

 

Vážený pane redaktore,

zarazil mne Váš způsob vedení našeho dopoledního rozhovoru, jenž považuji za manipulativní. Některé otázky vůbec nepadly. Vzhledem k tomu, kdo je Váš zaměstnavatel, obavám se, že záměrně. Vezměte tedy na vědomí následující fakta, ověřte si je a pracujte s nimi:
 

1. Byt v Plzni jsem za 3,1 mil. koupil nikoliv prostřednictvím realitní kanceláře, ale prostřednictvím známého advokáta, jenž věděl, že hledám vhodný investiční byt. Investicím do nemovitosti se – jak je známo – věnuji dlouhodobě. Šlo o menší developerský projekt v dobré lokalitě. Pokud argumentujete inzerátem v realitce, ověřte si, v jakém stavu ten byt měl být původně nabízen.
 

2. Byt v Plzni jsem koupil ve fázi dokončené hrubé stavby, nikoliv jako hotový k obývaní, jak se mi snažíte podsunout. Tuto informaci lze jednoduše ověřit v kupní smlouvě na katastru.
 

3. Následně probíhaly další stavební úpravy, mimo jiné změna dispozice, podlahy, dveře, koupelny atp. Některé dodělávky jsou stále v běhu. Tyto náklady nejsou pochopitelně součásti kupní ceny. A nerealizoval je původní developer.
 

4. Pokud vím, byly za adekvátní cenu, jakou jsem platil já, nakonec rozprodány i další byty v tomto domě. Rovněž ve fázi hrubé stavby k dalšímu dokončení. Podle mých informací šlo v obou případech dokonce o nižší cenu, než jsem platil já. Určitě potřebné důkazy naleznete na katastru, pokud si s tím budete chtít dát tu práci.
 

5. Prodávající, jimiž jsou manželé Dajbychovi, osobně neznám. A to, že jejich firmy jsou  v dodavatelském vztahu k resortu MV, jsem od Vás slyšel poprvé. Následným dotazem na MV jsem zjistil, že máte pravdu, nicméně jde o vztah, jenž trvá už od roku 1999. A za mého působení šlo výhradně o zakázky, které neřídilo Ministerstvo vnitra, ale autonomně je soutěžil  Hasičský záchranný sbor a Policie ČR.

Vážený pane redaktore, asi Vás výčet těchto faktů zklamal. Na skandál, jejž by si přál Váš majitel, to opravdu nevypadá. Samozřejmě pokud budete chtít dělat dobře a korektně svoji práci a hlavně pokud Vám to Vaši nadřízeni dovolí. V tomto očekávání nejsem naivní.  Škoda, že se se stejnou vervou nepouštíte do popisování toho, kterak Váš majitel získává dotace, daňové slevy a zakázky od státních firem (naposledy ČEPRO). Jednoznačných důkazů o střetu zájmů tam naleznete určitě více. Pokud budete mít další dotazy, neváhejte mi je napsat. S pozdravem
Milan Chovanec

 

 

vytisknout  e-mailem