Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Volby do Evropského parlamentu - informace k fotografování a natáčení v místnosti, kde okrsková volební komise sčítá hlasy

Prezident republiky vyhlásil volby do Evropského parlamentu a stanovil dny jejich konání na území České republiky na pátek 5. června 2009 a sobotu 6. června 2009. 

Sčítání hlasů zahájí okrskové volební komise dne 7. června 2009 ve 22.00 hodin.
 

Pořizování záznamu při sčítání hlasů.

Upozorňujeme zástupce médií, že v případě zájmu o pořízení obrazového záznamu práce okrskových volebních komisí při sčítání hlasů (včetně vyjmutí obálek s hlasovacími lístky z volebních schránek) je nutné požádat Státní volební komisi o vydání povolení k přítomnosti ve volební místnosti při sčítání hlasů.

Žádost můžete zaslat poštou, elektronicky na e-mail: volby@mvcr.cz, nebo osobně předat na adresu Státní volební komise, Ministerstvo vnitra, náměstí Hrdinů 3, 140 21 Praha 4, a to nejpozději v pátek 29. května 2009. Žádost musí obsahovat jméno a příjmení osoby, pro kterou se povolení žádá, název a adresu redakce, včetně faxového a telefonního spojení. Povolení bude zasláno na adresu uvedenou v žádosti.
 

Pořizování záznamu v průběhu hlasování

Pro úplnost dodáváme, že přítomnost zástupců médií a dalších osob ve volební místnostiv průběhu hlasování zákon žádným způsobem neomezuje. V případě zájmu o pořízení záznamu průběhu hlasování doporučujeme záležitost projednat přímo ve volební místnosti s předsedou okrskové volební komise, který podle volebního zákona odpovídá za pořádek ve volební místnosti a v jejím bezprostředním okolí.

  

Odbor všeobecné správy Ministerstva vnitra

  


6. května 2009

vytisknout  e-mailem