Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Velký třesk aneb datové schránky klepou na dveře

V pondělí 9. února 2009 představil v Jihlavě náměstek ministra vnitra Zdeněk Zajíček na semináři datové schránky. Tyto semináře připravilo Ministerstvo vnitra ve spolupráci s magazínem eGovernment, probíhají ve většině velkých měst v České republice. 

V úterý 10. února 2009 proběhla řada přednášek, navazující na loňské téma "Co táhne eGONovi hlavou aneb registry veřejné správy". I letos se přednášky nazvané "Velký třesk aneb datové schránky klepou na dveře" věnovaly aktuálnímu tématu, tedy datovým schránkám.  Přednášky rozebíraly datové schránky, například jejich napojení na eObec, konverzi dokumentů či datové schránky a jejich vazbu na spisovou službu. Pozornost byla věnována také základním registrům.

Zdeněk Zajíček řekl: "Přicházíme do období, kdy bude pošta takříkajíc zadarmo, bude nonstop. Každý, kdo bude mít datovou schránku, se bude moci z celého světa odkudkoliv a v kteroukoliv hodinu přihlásit do své datové schránky, vybrat si poštu a stejně tak cokoliv státu poslat. Navíc, jak už jsem říkal, bude to zadarmo. To znamená, že se stát opravdu rozhodl velmi motivovat všechny ty, kteří s ním komunikují, aby to dělali tou nejjednodušší a nejlevnější formou."

Seminář byl určen reprezentantům všech subjektů, jimž zákon zavádí povinnost používání datových schránek. Konkrétně všech právnických subjektů, a to jak v rámci veřejné správy, tak mimo ni. Tedy obcí, krajů, zřizovaných institucí, neziskových organizací, ale třeba i vysokých škol, podniků atd.

  

Jana Malíková
tisková mluvčí

  


11. února 2009

Odkazy do noveho okna

Náměstek Zdeněk Zajíček

Náměstek Zdeněk Zajíček 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem