Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Uživatelé už odeslali pět milionů datových zpráv

Už přes pět milionů datových zpráv odeslali uživatelé prostřednictvím Informačního systému datových schránek. Pětimiliontá datová zpráva prošla systémem ve středu 10. února 2010 v dopoledních hodinách. S ohledem na listovní tajemství však nelze sdělit, z které datové schránky byla pětimiliontá datová zpráva odeslána. 

Statistiky nicméně jasně dokládají, že naprostá většina uživatelů nemá s obsluhou datových schránek problémy. K 10. únoru 2010 totiž bylo doručeno přihlášením  95,5 % datových zpráv.

Procento zpráv, které jsou doručovány fikcí (tzn. zpráva se má po 10 dnech od odeslání za doručenou, a to i v případě, že uživatel do své datové schránky nepřistoupil a zprávu si nevyzvedl), tak nepřekračuje 5 %. To je procento srovnatelné s doručováním fikcí u listovních zásilek.

Denně projde Informačním systémem datových schránek pravidelně přes 90 tisíc datových zpráv a jejich počet neustále roste. Například ve středu 10. února 2010 prošlo systémem 102 tisíc 316 datových zpráv. Množství odeslaných zpráv se tak začíná blížit počtu doporučených zásilek, které Česká pošta doručovala mezi orgány veřejné moci navzájem a mezi orgány veřejné moci a právnickými osobami před spuštěním projektu.

Správcem Informačního systému datových schránek je Ministerstvo vnitra, provozovatelem systému Česká pošta.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí MV

Marta Selicharová
tisková mluvčí České pošty, s. p.

  


11. února 2010

vytisknout  e-mailem