Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prohlášení ministra vnitra k trestnímu oznámení podanému na jeho osobu

Zprávu o trestním oznámení kvůli smlouvám s VZP a Lesy ČR, kterou jsem se zatím dozvěděl pouze ze sdělovacích prostředků, vítám. Policii ČR a veřejnosti nelze vyslat jasnější signál, že se v České republice budou všechna podezření, ať již jakkoliv absurdní, vyšetřovat podle pravidla padni komu padni. 

Vzhledem k několikanásobným auditům a kontrolám finančního úřadu jsem přesvědčen, že nebudou zjištěny žádné skutečnosti, jež by vedly k trestnímu stíhání. Mohu se jen podivovat nad zvláštní časovou shodou mezi mým jmenováním do funkce ministra vnitra a tímto trestním oznámením. Věřím, že toto trestní oznámení a jeho prošetřování odpoví i na otázky, jež v posledních dnech vznesli představitelé ČSSD. Nutno dodat, že jsem dosud na všechny otázky okolo svého působení v představenstvu společnosti Ora Print, ke které jsem nikdy neměl jakýkoliv vlastnický vztah, v posledních letech odpověděl nesčetněkrát.

Samozřejmě poskytnu orgánům činným v trestním řízení maximální součinnost a zároveň naprosto vylučuji jakýkoliv zásah ze strany MV ČR do nezávislého vyšetřování.
 

Radek John
ministr vnitra

  


21. července 2010

vytisknout  e-mailem