Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Několik informací k datovým schránkám

O datových schránkách se hovoří čím dál, tím více a není divu, jejich používání se velmi rychle blíží. Umožní především zrychlení komunikace s veřejnou správou. Systém bude levnější a bezpečnější než dosud používané obálky s pruhem. Ministerstvo vnitra připravilo řadu přednášek a seminářů. Na následujících řádcích se vám je pokusíme ve stručnosti představit a zároveň vás na tyto semináře pozvat. 

Od příštího týdne začíná řada informačních seminářů k datovým schránkám, které se konají ve Vzdělávacím středisku Institutu pro místní správu Praha v Benešově u Prahy. Open semináře jsou určeny pro územní samosprávné celky, zejména pro starosty a ostatní členy zastupitelstev, organizační složky, podnikatelskou veřejnost, příspěvkové organizace, a další zájemce o danou problematiku. Více informací najdete na: www.egoncentrum.cz. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím online přihlášky na internetových stránkách Institutu www.institutpraha.cz.

Termíny: 27. 4., 28. 4., 29. 4., 30. 4., 4. 5., 5. 5., 6. 5.

Od prosince roku 2008 probíhají v řadě měst České republiky semináře o datových schránkám, které připravilo Ministerstvo vnitra ve spolupráci s magazínem Egovernment. Problematiku datových schránek na nich vysvětluje náměstek ministra vnitra Zdeněk Zajíček, ředitel sekce rozvoje služeb a eGovernmentu České pošty s. p. Petr Stiegler, Senior Project Manager společnosti Telefónica O2 Jan Dienstbier a vedoucí odboru informatiky Plzeňského kraje Václav Koudele. Odpolední část je věnována technickým nárokům kladeným na jednotlivé subjekty, představí se i jednotlivé varianty spisových služeb, praktické ukázky jejich práce a možné propojení na datové schránky.

Semináře jsou určeny všem, kterých se týká povinnost používat od 1. 7. 2009 datové schránky. Semináře se konají po celé republice tak, aby byly co nejdostupnější pro odborníky i širší veřejnost. Program každého z nich je téměř identický, je tedy možné si vybrat ten nejbližší dle vzdálenosti.

Termíny a místa konání seminářů k datovým schránkám jsou uvedeny níže. Přihlásit se můžete na stránkách www.egovernment.cz.

Místo konání Datum
KLADNO 28. 04.
MLADÁ BOLESLAV 29. 04.
PŘÍBRAM 30. 04.
BENEŠOV 05. 05.
ČESKÉ BUDĚJOVICE 06. 05
ZLÍN 07. 05.
BRNO 13. 05
JIHLAVA 14. 05.
OLOMOUC 19. 05.
PLZEŇ 21. 05.
PRAHA 26. 05.

  

Pro problematiku datových schránek byla zřízena speciální infolinka na tel. čísle 270 005 200. Informace získáte i na webové adrese: www.datoveschranky.info.

  

Bc.Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

  


23. dubna 2009

vytisknout  e-mailem