Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministři podpořili přijetí Digitální Agendy

Dne 31. května 2010 se v Bruselu uskutečnila Rada ministrů pro telekomunikace, jejíž hlavní náplň tvořila tzv. Digitální Agenda představující novou evropskou strategii pro oblast informační společnosti. Českou republiku na jednání Rady zastupoval Ing. Jaroslav Chýlek, MBA, náměstek ministra vnitra pro informatiku. 

Mezi hlavní a nejdůležitější cíle Digitální Agendy patří dle zástupců členských zemí především podpora vysokorychlostního přístupu k internetu, vytvoření skutečného jednotného digitálního trhu, který podpoří přeshraniční elektronický obchod a zvýšení důvěry spotřebitelů v on-line transakce a elektronické nástroje.

Význam jednotného trhu ve svém projevu vyzdvihl i Jaroslav Chýlek, který podpořil iniciativu premiérů Dánska, Estonska, Finska a Nizozemí vyzývající k odstranění elektronických bariér v Evropě. V rámci diskuze k možnému Evropskému kodexu práv uživatelů služeb elektronických komunikací pak poukázal především na význam osvěty a potřebu využití stávajících nástrojů jako je portál eYouGuide. Náměstek ministra vnitra v rámci diskuze rovněž uvedl: "Žádný zákon či kodex neochrání uživatele před tím, aby např. na Facebooku zveřejnili informace, které pak může kdokoliv snadno zneužít."

  


31. května 2010

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem