Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce ministra vnitra ukončila šetření střelby v Cerhenicích

Pracovníci Inspekce ministra vnitra ukončili šetření střelby v Cerhenicích z února letošního roku. Okresnímu státnímu zastupitelství Praha - východ byl podán návrh na zahájení trestního stíhání zakročujících policistů z Okresního ředitelství Policie České republiky Kolín a státní zástupce zahájil trestní stíhání proti policistovi pro trestný čin zneužívání pravomoci veřejného činitele a trestný čin ublížení na zdraví. Zákrok policistky státní zástupce odevzdá ke kázeňskému projednání řediteli Okresního ředitelství Policie České republiky Kolín. 

Policisté dne 19. 2. 2008 při zákroku v obci Cerhenice pronásledovali osobu, na kterou byl vydán příkaz k zatčení. Osoba před policisty začala utíkat a policisté při jejím pronásledování použili služební zbraně, aby se jim podařilo osobu zadržet. Při pronásledování a po marných výzvách k zastavení padlo několik výstřelů. Při střelbě byla osobě způsobena těžká újma na zdraví.

Spisový materiál s návrhem na zahájení trestního stíhání byl předložen státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství Praha - východ, který zahájil trestní stíhání policisty.

Ředitel Okresního ředitelství Policie České republiky Kolín byl o ukončení šetření informován, policista je stíhán na svobodě.

  

Martina Lídlová
tisková mluvčí IMV

  


6. června 2008

vytisknout  e-mailem