Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce ministra vnitra ukončila akci "KLK"

Pracovníci Inspekce ministra vnitra úspěšně ukončili akci "KLK". 

Byl podán návrh na zahájení trestního stíhání tří policistů Obvodního ředitelství Policie České republiky Praha II., zařazených na Místním oddělení Zličín, pro trestné činy spáchané ve spolupachatelství - zneužívání pravomoci veřejného činitele, přijímání úplatku, nadržování a vydírání.

Inspekce ministra vnitra rozpracovala případ v červenci letošního roku. Šetřením bylo zjištěno, že uvedení policisté začátkem července při kontrole dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Praze zjistili, že poškozený řídil vozidlo, aniž by byl držitelem řidičského oprávnění a dopustil se tak trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Poškozeného z místa kontroly odvezli na odlehlé místo. Zde se ho dotazovali "na kolik si cení svoji svobodu". Jeden z policistů mu vyhrožoval fyzickou újmou. Poškozeného nakonec propustili se slovy "běží ti čas".

V následujících dnech poškozeného několikrát telefonicky kontaktovali a požadovali domluvenou finanční hotovost. Poškozený policistům nakonec předal finanční částku 10 000,- Kč.

Státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 akceptovala návrh na zahájení trestního stíhání a proti policistům zahájila trestní stíhání.

Ředitel Obvodního ředitelství Policie České republiky Praha II byl o případu informován.

  

kpt. Bc. Martina Lídlová
tisková mluvčí

  


15. prosince 2008

vytisknout  e-mailem