Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Avízo – odbor archivní správy MV vydává dosud nejobsáhlejší dílo o životě Karla Havlíčka Borovského

V úterý 20. května 2014 se pod záštitou ministra vnitra Milana Chovance a za účasti náměstkyně MV pro veřejnou správu a legislativu Adriany Krnáčové uskuteční slavnostní představení monografie Karla Havlíčka Borovského z pera legendárního archiváře a historika Karla Kazbundy. 

Třídílnou monografii Karla Havlíčka Borovského zpracoval odbor archivní správy a spisové služby MV ČR na základě rozsáhlého rukopisu autora, uloženého v rámci jeho osobní pozůstalosti, kterou spravuje Archiv Národního muzea. Jedná se doposud o nejobsáhlejší biografii této přední osobnosti českého kulturního a politického života 19. století. O přípravě publikace pohovoří především její editoři paní dr. Jana Pražáková a dr. Vladimír Růžek, o samotném autorovi doc. Kazbundovi pak prof. Zdeněk Beneš z Filozofické fakulty UK.

 
Doc. Karel Kazbunda (1888–1982) patří do galerie významných osobností československého archivnictví a historické vědy. V letech 1921–1948 pracoval jako archivář na různých ministerstvech Československé republiky, věnoval se i výzkumům do té doby zcela nepřístupných archivních fondů rakouských státních úřadů a v nich mapoval materiály, které podpořily jeho další bádání nejen o osobnosti Karla Havlíčka, ale i o obecných českých politických dějinách 19. století.
 
Na akci je nutná akreditace, žádosti a případné dotazy směřujte prosím na Břetislava Olivu na adresu bretislav.oliva@mvcr.cz nebo telefon 974 832 315 do 11 hodin v úterý 20. května 2014.
 
Křest biografie Karla Havlíčka Borovského z pera K. Kazbundy
Kdy
Úterý 20. května 2014
Čas
13.00 hodin
Kde
Spiritka 3214/3, Praha 5 – Smíchov

 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

 

Odkazy do noveho okna

KHB_svazek1

KHB_svazek1 

Detailní náhled

KHB_svazek2

KHB_svazek2 

Detailní náhled

KHB_svazek3

KHB_svazek3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem