Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zimní sezona startuje…

… sezona úpolových sportů končí 

Dnešním dnem se rozjíždí seriál evropských a světových pohárů v zimních sportech. Olymp Centrum sportu MV má zastoupení skvělými závodníky, kteří se mohou pochlubit vynikajícími výsledky v minulých sezonách. Doufáme, že se jim bude dařit i nadále.

11. – 13. 11. rychlobruslení
První závod rychlobruslařského Světového poháru začíná v čínském Charbinu, kde se dnes pojede závod na 3000 metrů. V barvách Olympu se představí Martina Sáblíková, Nikola Zdráhalová, Eliška Dřímalová a Natálie Kerschbaummayr. Už v polovině října Martina Sáblíková dokázala, že je ve výborné kondici, když na testovacím mezinárodním závodě v Inzellu zvítězila v čase 4:00,64 v rekordu dráhy. Dobře si zde vedly také další české rychlobruslařky Nikola Zdráhalová a Eliška Dřímalová, které si vylepšily osobní rekordy. Martině se dařilo i při dalším testovacím závodě, ve kterém se umístila na prvním místě na trati 1500 m a na kilometrové trati dojela třetí.

12. 11. sjezdové lyžování
Světový pohár v alpském lyžování bude ve Finsku. Při sobotním startu ve slalomu nebude chybět Šárka Strachová ani Martina Dubovská.

12. – 13. 11. boby
Bobisté Radek Matoušek, Dominik Dvořák, Jakub Nosek a Jaroslav Kopřiva budou závodit ve dvojbobech a čtyřbobech na Evropském poháru v německém Königssee.

Sezona úpolových sportů se chýlí k závěru
Mezi poslední turnaje v sezoně patří Mistrovství Evropy v judu do 23 let v Izraeli, kam je nominovaný David Klammert ve váze do 90 kg.

vytisknout  e-mailem