Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zasedání řídícího výboru CEPOL

Praha, hotel Pyramida, 23. - 25. únor 2009 

Komentář k videu v textové podobě:

Ve dnech 24. a 25. února 2009 proběhlo v Praze v rámci předsednictví České republiky v Radě Evropské unie zasedání Řídícího výboru CEPOL, nejvyššího orgánu European Police College, což je evropská agentura, která je základním pilířem policejního vzdělávání a výcviku na evropské úrovni. CEPOL byl založen 1. ledna 2006 ustanovením Evropské rady a sdružuje celkem 27 zemí Evropské Unie a 3 přidružené země. Ročně se jejich vzdělávacích aktivit účastní přes 2000 policistů.

Mezi hlavní aktivity této vzdělávací sítě patří realizace kurzů, seminářů a konferencí, kterých je zhruba na 90 ročně, organizace výměnného programu a dále tvorba společných učebních osnov a spolupráce se třetími zeměmi. Jednání v Praze se účastnilo 70 zástupců vrcholných orgánů jednotlivých členských států a zástupců Evropské komise a Europolu, kteří projednávali strategické záležitosti a výstupy čtyř hlavních komisí CEPOL.
 

Připomeňme ještě, že jednání konaná v České republice organizovali pracovníci Odboru vzdělávání a správy policejního školství a z titulu českého předsednictví v radě evropské unie ředitelka tohoto odboru, JUDr. Helena Tomková, předsedala jednáním Řídícího výboru a Rozpočtové a Strategické komise.
 

vytisknout  e-mailem