Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zařízení služeb pro MV získalo na Maltě cenu Evropské agentury pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Projekt Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra OPTIMA získal dnes, 26. 4. 2017, cenu Evropské agentury pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci. Při slavnostním ceremoniálu ve Vallettě na Maltě převzali „Cenu za správnou praxi v oblasti BOZP v rámci kampaně Zdravé pracoviště“ náměstek ministra vnitra Jiří Zmatlík a ředitel Zařízení služeb Ministerstva vnitra Ladislav Máca. 

„Staré latinské úsloví říká Mens sana in corpore sano, tedy Ve zdravém těle zdravý duch. Příslušníci bezpečnostních sborů čelí velké fyzické a psychické zátěži, a proto se staráme o jejich zdraví v jakémkoli věku. Velmi si vážím toho, že byl projekt OPTIMA mezi oceněnými projekty v rámci EU. Konkurence ze strany zejména velkých nadnárodních společností disponujících mnohonásobně vyšším rozpočtem než Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra je obrovská. Je však vidět, že i státní organizace má šanci uspět,“ říká náměstek ministra vnitra Jiří Zmatlík.

Projekt OPTIMA zvyšuje povědomí o významu péče o zdraví. Nabízí účinné možnosti zdravotně-kondičního a kompenzačního cvičení, techniky pro zvládání stresu, relaxaci, zvyšování fyzické i psychické odolnosti a informace v oblasti zdravé výživy. Projekt je určen pro 70 000 příslušníků bezpečnostních sborů České republiky všech věkových kategorií.

Projekt OPTIMA zajišťuje Oddělení specializované metodiky ZSMV, které sídlí v prostorách OLYMP Centra sportu Ministerstva vnitra. Program je aplikován v rámci specializovaných kurzů organizovaných v prostorách Olympu a dále v rámci instrukčně metodických zaměstnání nebo v rámci vybraných termínů ozdravných pobytů.

Cílem 13. ročníku soutěže Ceny za správnou praxi v rámci kampaně Zdravé pracoviště na období 2016–2017 je upozornit na nejlepší příklady organizací, které aktivně řídí bezpečnost a ochranu zdraví při práci a celoživotním přístupem přispívají k prevenci rizik pro zajištění zdravého stárnutí při práci.


Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations​

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem