Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den záchranářů 2009

Poděbrady, 23. květen 2009 

 

Komentář k videu v textové podobě:

Den záchranářů se v Poděbradech konal už po třetí. Tentokrát byl opravdu velkolepý. Vše začalo v

9 hodin dopoledne na náměstí Jiřího slavnostním zahájením a následným komentovaným průjezdem záchranářské techniky. A pak už se návštěvníci mohli kochat na více než 30 stanovištích po celém městě ukázkami dovedností, techniky a vybavení záchranářů. Důkazem toho, že hasičská, policejní nebo záchranářská technika se těší velkému zájmu veřejnosti byl bezesporu i sám ministr vnitra Martin Pecina.  

Martin Pecina: „Já jsem svým původním zaměřením, svým původním povoláním technik, takže já se na přehlídku jakékoliv techniky vždy těším velmi.“

Na uspořádání letošního dne záchranářů v Poděbradech se podílely skutečně všechny složky integrovaného záchranného systému. Smyslem této akce totiž bylo znovu ukázat jak je důležitá existence a spolupráce složek IZS (integrovaného záchranného systému).

Oldřich Martinů: „Správnost a důležitost IZS a všech orgánů IZS byla už v minulosti prokázána několikrát během povodní nebo při zásahu při nějakých mimořádných událostech a na těchto dnech zde v Poděbradech máme možnost dohromady prezentovat techniku, prezentovat naši práci a je to dneska taková příjemná akce, kde i občané mají možnost poznat že i hasiči, policisté, záchranáři jsou také normální lidi, kteří dělají svoji smysluplnou a záslužnou práci, která bohužel mnohdy není vidět pro běžnou veřejnost.“

Letošní ročník dne záchranářů si nesl podtitul „den poté“.

Miroslav Štěpán: „To znamená to co dělají záchranáři, ale i ostatní složky záchranného systému a samozřejmě orgány krizového řízení , když už odpadne ta první záchranářská část a musíme se postarat o lidi. To znamená nouzově je ubytovat, nouzově zásobovat a podobně. Takže to je takové nosné téma dnešního dne záchranářů. A samozřejmě konference, která je součástí této akce.

 Akci přálo počasí a atmosféru dotvářely troje hasičské hudby, které vyhrávaly  na kolonádě. Podle znalců se počet návštěvníků na letošních Dnech záchranářů minimálně vyrovnal počtům z obdobné akce v roce 2006, kdy Den záchranářů navštívilo okolo 15 000 lidí.

vytisknout  e-mailem