Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výstava fotografií v Muzeu PČR "Jsme tu.. "

Muzeum Policie ČR, Praha, dne 3. listopadu 2009 

Komentář k videu v textové podobě:

„Jsme tu“, to je výstava fotografií policistů a zaměstnanců Policie ČR, kterou naleznete v 1. patře Muzea PČR na pražském Karlově. Vystavující jsou z různých částí republiky, každý z nic je služebně zařazen u jiného útvaru a najdeme mezi nimi jak zkušené kriminalisty, tak uniformované policisty, administrativní pracovníky a další specialisty. Nejspíš by se nikdy nepotkali, nebýt jejich společné vášně – fotografování. Ve svém oboru jsou profesionály a fotografování je pro ně většinou jen příjemný způsob, jak na chvíli zapomenout na starosti spojené s často náročným výkonem služby, jak protáhnout tělo, nabrat hodně sil a zrelaxovat duši. Přesně tak o své výstavě, o své práci a o sobě samých hovoří. Výstava ukazuje široké spektrum jejich zájmů od závodů kamionů přes krajiny a portréty až po lehce erotické variace. Julie Černohorská, Jiří Černý, Ladislav Kubesa, Marián Mach, Jan Nožička, Jiří Porsche, Martin Šimek, Martin Špatka, Pavel Taclík, Jana Tesárková, Jan Včelák a Václav Zvolenský se ale rozhodli, že výstavu podřídí jedné společné věci.
 
Jan Včelák: „Protože se nám zdálo hloupé vystavovat jen tak, tak jsme se prostě rozhodli spojit tu výstavu s nějakým charitativním záměrem a nejlepší se nám zdálo vybrat naši nadaci, Nadaci policistů a hasičů a snažíme se nebo budeme se snažit oslovit sponzory a drobné dárce, aby přispěli na tuto naši nadaci.“
 
Výstavu autorských fotografií policistů a civilních zaměstnanců Policie ČR můžete navštívit v Muzeu PČR až do 20.12. 2009.

vytisknout  e-mailem