Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výsledky dotačního programu Bezpečnostní dobrovolník

Odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra realizuje od roku 2014 samostatný projekt Bezpečnostní dobrovolník, jehož cílem je podpora dobrovolnické činnosti obyvatel obcí a širšího zapojení veřejnosti do zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku.

Podmínky pro podání žádostí a kritéria pro poskytnutí dotací byly součástí „Zásad poskytování dotací a hospodaření s neinvestičními dotacemi ze státního rozpočtu České republiky v rámci dotačního programu Bezpečnostní dobrovolník pro rok 2017“, které byly schváleny ministrem vnitra dne 30. listopadu 2016.

Vyhlášena byla dvě kola pro podání žádostí. Termín pro první kolo byl 31. leden 2017, pro druhé kolo 20. březen 2017. Celkem Ministerstvo vnitra obdrželo šest žádostí a to čtyři pokračující projekty z roku 2016 (hl. m. Praha, město Kroměříž, Statutární město Ostrava – Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky, město Stříbro), nově město Neratovice a obec Zbuzany. Dotační výbor pro poskytování dotací obcím se k projednání žádostí sešel dne 3. května 2017 a k rozdělení měl k dispozici částku 1 000 000 Kč.

Dotační výbor navrhl podpořit všech šest žádostí a schválit k rozdělení částku 392 320 Kč.  Informace z jednání dotačního výboru s návrhy na přidělení dotací jsou zveřejněny níže v Zápise dotačního výboru a Protokolu o projednání žádostí. Odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra zašle příjemcům dotace originály vydaných Rozhodnutí a kopie Rozhodnutí zašle elektronicky příslušným krajským úřadům, které Ministerstvem vnitra poskytnuté finanční prostředky převedou příjemcům.

vytisknout  e-mailem