Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vláda schválila další materiály z dílny Ministerstva vnitra

Dnes, 1. prosince 2010, schválila vláda Zprávu o situaci v oblasti diváckého násilí, dopadu koncepce v praxi a návrzích dalších opatření ministerstva vnitra. Materiál potvrzuje správnost teze Ministerstva vnitra o tom, že bezpečnost sportovních podniků je věcí všech, tedy nejenom státu a územních samospráv, ale i dalších subjektů, včetně subjektů soukromoprávních. Je tedy dokladem, že systém v oblasti diváckého násilí je nastaven správně. 

V současné době již téměř dva roky funguje nová koncepce zajištění bezpečnosti na sportovních utkáních. Ministerstvo vnitra proto připravilo komplexní vyhodnocení dosavadního fungování systému řešení problematiky diváckého násilí, včetně popisu plnění uložených úkolů. Součástí materiálu je také predikce vývoje této problematiky v následujícím období a s tím spjaté vymezení nových úkolů.

"Naším cílem bylo změnit přístup k fenoménu diváckého násilí. To se nám podařilo. Nejdůležitější principy, na kterých je koncepce postavena, jsme promítli nejen do povědomí, ale hlavně do praktické činnosti všech, kteří s námi spolupracují. Jejich přístup dokazuje, že systém je nastaven správně. Nyní jde jen o to umět a chtít stávajících možností využívat," uvedl ministr vnitra Radek John.

Dalším materiálem, který dnes vláda schválila, je "Návrh na sjednání Dohody o založení Mezinárodní protikorupční akademie jako mezinárodní organizace". Akademie sídlí ve městě Laxenburg v Rakousku a zahájila svou činnost na prozatímní bázi na základě Memoranda z ledna letošního roku. Představuje projekt mezinárodního expertního střediska pro protikorupční výzkum, vzdělávání, odbornou přípravu a rozvoj politik a procedur k prevenci a boji proti korupci.

Začátkem září se ve Vídni konala mezinárodní konference o boji proti korupci. Účastnila se jí i delegace vedená ministrem vnitra. V průběhu konference byla otevřena k podpisu Dohoda o založení Akademie jako mezinárodní organizace, kterou podepsalo 35 států. Česká republika se po podpisu Dohody bude aktivně podílet na činnosti Akademie.

Předpokládá se zejména využívání možností vzdělávání na této Akademii ze strany některých institucí České republiky, např. policistů, státních zástupců, soudců i zaměstnanců veřejné správy, a dále vysílání vlastních expertů, kteří se na přání Akademie zapojí do její výuky.

  

Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

  


1. prosince 2010

vytisknout  e-mailem