Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veletrh Prague Fire & Security Days 2014 začíná už za měsíc

Významná událost v oboru bezpečnosti Mezinárodní veletrh Prague Fire & Security Days 2014 (FSDays) se uskuteční ve dnech 16. – 20. září 2014 v PVA EXPO Praha v Letňanech. Bude se opět konat souběžně s největším a nejnavštěvovanějším stavebním veletrhem FOR ARCH 2014. Toto skutečnost přináší ojedinělé oborové propojení bezpečnosti se stavebnictvím. Celý komplex odborných veletrhů každoročně navštíví více než 70 000 návštěvníků.
 
FSDays je pravidelným setkáním výrobců a distributorů nejnovějších trendů v oblasti protipožárních a zabezpečovacích systémů, high-tech technologií – bezpečnostních systémů, elektrických a mechanických zabezpečovacích systémů, protipožárních systémů, inteligentního bydlení a digitální domácnosti, integrovaných systémů budov a také bezpečnostních složek státu, nekomerčních subjektů, organizací a sdružení s odbornou veřejností. V letošním roce je jediným odborným veletrhem s bezpečnostní a protipožární tematikou v ČR.
 
Veletrh FSDays 2014 opětovně získal záštitu ministra vnitra a odborníci z Ministerstva vnitra a Policie ČR se také aktivně zúčastní veletrhu i doprovodného programu. Těžiště jejich účasti bude tradičně spočívat v odborném poradenství z oblasti ochrany majetku a osob.  V Poradenském centru budou ve spolupráci s Cechem mechanických zámkových systémů ČR občanům podávat relevantní informace a praxí odzkoušené rady v rámci preventivního projektu „Bezpečná země“ a programu „Bezpečná lokalita“.
 
Odborné konference a workshopy
Návštěvníci se mohou těšit na řadu odborných konferencí se zajímavými aktuálními tématy, na workshopy a semináře, které připravuje organizátor veletrhu společnost Mascotte s. r. o. spolu s partnery FSDays 2014.
 
Ve středu 17. 9. se budou konat vzdělávací workshopy s praktickými ukázkami s mottem „Bezpečnost se mění z minuty na minutu…“, pořadatelem je Security Magazín, organizátorem společnost C&COM Advertising s. r. o.
 
Připravena jsou následující témata:
13:00 – 14:00 Dohledová centra
14:10 – 15:10  Způsob řízení bezpečnosti z pohledu jednotlivých bezpečnostních firem
15:20 – 16:20   Mechanické zábranné systémy
 
Ve čtvrtek 18. 9. se od 9:30 do 15:00 uskuteční konference:
  • Bezpečnostní systémy a jejich verifikace
  • Falešné poplachy v systémech EPS – eliminace a jak jim předcházet
Pořadatelé jsou Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm a Cech EPS ČR. 
 
Soutěž FSDays AWARD 2014
Pro všechny prezentující se společnosti je v letošním roce opět vyhlášena tradiční prestižní soutěž o nejlepší exponát či službu FSDays AWARD 2014. Přihlášené exponáty bude hodnotit komise složená z odborníků bezpečnostního průmyslu. Hlavní cenou pro výherce je originální masivní skleněná plastika navržená předním českým designérem Pavlem Šťastným.
 
Co zajímavého bude k vidění?
Nejnovější technologie z oborů bezpečnosti představí mnoho významných společností Zájem o letošní ročník je značný, mezi významné společnosti a partnery, kteří se budou na letošní FSDays prezentovat, uvádíme například: ASM, ASOCIACE TECHNICKÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB GRÉMIUM ALARM, ASSA ABLOY, BESY CO, CECH EPS ČR, CMZS ČR, CENTR PCO, EG-LINE, ELFNET GROUP, EVVA, EXPRESS ALARM CZECH, FIRETON, FLAJZAR, GUNNEBO, H&B GROUP, JABLOTRON ALARMS, KABA, KLATT, MINISTRESTVO VNITRA ČR, PHOBOS, POLICEJNÍ PREZÍDIUM - POLICIE ČR, RADOM, ROSCH2 DIS, SECAR BOHEMIA, SHERLOCK BOHEMIA, SICURIT CS, SIEMENS, SKANSKA, UTB ZLÍN, VARIANT PLUS, …a další.
 
Společnost BESY CO bude na veletrhu prezentovat stabilní hasicí zařízení FIRE JACK®, které hasí prostřednictvím hasicího aerolosu, má mnohonásobně vyšší hasební účinnost než běžná hasiva.
 
 Firma FLAJZAR představí zařízení, která jsou výjimečná v celosvětovém měřítku a vynikají jak po stránce designu tak i technického řešení. Ať už jsou to elektronické rybářské signalizátory záběru, prvky zabezpečovací techniky, GSM komunikátory nebo výroba elektronických stavebnic a modulů.
Své novinky z klíčařského sortimentu představí H&B GROUP, která zaujímá vedoucí postavení na českém a slovenském trhu v oblasti prodeje klíčů, autoklíčů a strojů na výrobu klíčů.
 
Hned několik skvělých novinek přináší společnost RADOM - svou premiéru bude mít zařízení dálkového přenosu z ústředen EPS či EZS - vysílač STX23A a GSM/LAN komunikátor určený pro přenosy informací z ústředen EZS či EPS. Velmi zajímavým produktem ve vztahu k souběžně probíhajícímu veletrhu stavebních technologií FOR ARCH je zařízení na vysoušení zdiva od téže společnosti.
 
SICURIT CS přichází na veletrh se svou novinkou INIM ELECTRONICS – systém SmartLiving, který je klenotem mezi systém EZS a představuje platformu, na které je možné postavit systém domácí automatizace. Společnost dále představí videodetekční systémy a záznamové servery pro vysokou bezpečnost značky Geutebrück.
 
EXPRESS ALARM CZECH předvede žhavé novinky v oblasti průmyslové televize, například panoramatickou kameru Fisheye a revoluční analogovou technologii HD-TVI od výrobce Hikvision. Dalšími nabízenými produkty z nabídky Express Alarmu je například EZS (Paradox), Požární rozhlasové stanice PLENA, videotelefony Dahua.
 
Podpora FSDays 2014
Veletrh má podporu řady významných institucí a organizací. Generálním partnerem Prague Fire & Security Days 2014 je Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm. Záštitu poskytlo Ministerstvo vnitra ČR a Ministerstvo dopravy ČR. Odbornými partnery jsou ASIS International ČR a Cech EPS ČR, dalšími partnery a spolupracujícími organizacemi jsou Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR, IFMA CZ, Cech mechanických zámkových systémů ČR, Městská policie Praha, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.
 
Veškeré novinky a zajímavosti týkající se FSDays 2014 jsou průběžně uváděny na stránkách www.fsdays.cz.
 

Informuje: JUDr. Tomáš Koníček, odbor prevence kriminality MV, člen přípravného výboru veletrhu FSDays 2014 a gestor resortní expozice, tel.: 974 833 217, e-mail: tomas.konicek@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem