Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Státní volební komise rozhodla o formátu hlasovacího lístku pro volby do zastupitelstva hl. m. Prahy

Dnes, 26. srpna 2014, Státní volební komise jednomyslně rozhodla o formátu hlasovacího lístku pro volby do zastupitelstva hl. m. Prahy. Vzhledem k tomu, že bude Praha v nadcházejících komunálních volbách jedním volebním obvodem, budou všichni Pražané vybírat zastupitele pouze z jednoho hlasovacího lístku. Státní volební komise dnes vybrala formát hlasovacího lístku.  

Ministr vnitra a předseda Státní volební komise Milan Chovanec k formátu lístku sdělil: „Dnešní rozhodnutí Státní volební komise podporuji. Vybírali jsme ze dvou variant hlasovacích lístků. Nakonec jsme se shodli na technicky, organizačně i právně schůdnější variantě. Lístek tak splní zákonné náležitosti a nikdo z těch, kdo budou v Praze vybírat zastupitele do zastupitelstva hl. m Prahy, nebude krácen na svém volebním právu.“ 
 
Státní volební komise vybrala formát papíru A2/8 stran, lepený, který vyrobí tiskárna Moraviapress, a. s. Rozpočet na tisk hlasovacích lístků se navýší pouze nepatrně. Voliči nejen v Praze najdou hlasovací lístky ve svých schránkách nejpozději v úterý 7. října 2014. Budou mít tedy dostatek času na rozhodnutí, koho budou v pátek 10. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 11. října od 8 do 14 hodin volit. Informace o způsobu hlasování naleznete na stránkách Ministerstva vnitra – www.mvcr.cz/volby.

 

Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem