Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž o nejpřehlednější web

V úterý 21. ledna 2014 předal náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu a legislativu Ondřej Veselský ceny finalistům druhého ročníku soutěže o nejpraktičtější, nejpřehlednější a nejoriginálnější internetové stránky měst a obcí Parádní web 2013. Soutěž, kterou pořádá časopis Veřejná správa, sleduje mimo jiné kreativní pojetí webových prezentací či vstřícnost webových stránek k občanům.  

Cenu poroty získaly Chuderov (i v kategorii Video), Fulnek a Most, cenu veřejnosti Křtiny. Cenu redakce časopisu Veřejná správa obdržela Jesenice a v kategorii Video Modlany. Po předání cen se uskutečnil pro starosty, tajemníky a webmastery odborný seminář. Ten se zaměřil na představení současných trendů v tvorbě webových stránek, na využití open-source, elektronické služby a také na multimédia.
 
VÍTĚZOVÉ ROČNÍKU 2013
 
Cena veřejnosti

Křtiny www.krtiny.cz

Přehledně členěné stránky městyse Křtiny nabízejí formou barevně odlišených „směrovek“ informační servis rozčleněný pro občany, pro turisty a pro poutníky. Profil na Facebooku má jak městys, tak i některé místní spolky. Za zmínku stojí Křtinský kalendář či TV Infokanál.
 
Cena poroty

Fulnek www.fulnek.cz

Fulnek patřil k těm webům, které zabodovaly v přístupnosti a myslí také na nové trendy, má tak například svůj profil na Facebooku. Zastupitelstvo je představeno na fotografiích, občané se mohou dotázat starostky v moderovaném diskuzním fóru. Město začalo zveřejňovat videozáznam z jednání zastupitelstva.
 
Most
www.mesto-most.cz

Informačně bohaté stránky města Most nabízí řadu užitečných služeb: objednávkový systém, katalog sociálních služeb, diskusní fórum, pojízdný úřad a elektronickou aukční síň. Vynikají také přehledně zpracovanými odbory s interaktivními plánky umístění kanceláří či videonávody odboru. Také Most je na Facebooku.

Chuderov www.chuderov.cz

Chuderov na webu nabízí rubriku na úřadě potřebuji vyřídit. Má mobilní verzi stránek. Komunikovat lze v diskuzním fóru či na Facebooku. Prohlédnout si lze Chuderovsko ve Streetview či reportáže ve Videogalerii. Do rubriky Fotopostřehy – Váš objektiv mohou se svými momentkami přispívat i uživatelé webu.  
 
Dva v jednom městě – Chuderov a spádové obce – video obce Chuderov

Velmi dobře zpracované, dynamické video, proloženo vhodnou hudbou, s vynikajícím moderátorem.
 
Cena redakce časopisu Veřejná správa

Jesenice www.oujesenice.cz

Přehlednost, jednotný grafický styl, svěže pojednané aktuality, diskusní fórum, zveřejňování videí ze zasedání zastupitelstva či kvalitní informování o záměrech obce. To jsou hlavní pozitiva stránek Jesenice.

Tepláková zábava, zábrany jsou otrava – video obce Modlany www.modlany.cz

Originální a přitom kvalitně natočené video informuje své občany i ostatní návštěvníky webu o tom, jak se v obci „žije“.

Devítičlenná odborná porota hodnotila webové stránky obcí na základě těchto kritérií: informace o veřejné správě a elektronické služby, technická stránka, přístupnost a nové trendy, dění v obci, komunikace, grafika a přehlednost. U kategorie Video se hodnotila pouze originalita.
 
Složení poroty: Jakub Ferschmann, zastupitel a webmaster obce Němčovice; Karel Ferschmann, starosta obce Němčovice; František Kroutil, starosta obce Telnice; Radek Pavlíček, Blind Friendly Web; Marek Přecechtěl, webmaster obce Bělov; Martin Strnad, webmaster Magistrátu města Děčín; Václav Sýkora, tajemník Městského úřadu Cheb; Kamil Válek, tajemník Městského úřadu Uherský Brod a Evžen Vaněk, webdesignér.

Další podrobnosti získáte na webových stránkách www.mvcr.cz/vespra v rubrice Soutěž Parádní web nebo na e-mailu ivana.jungova@mvcr.cz.
 
 
Časopis Veřejná správa
Čtrnáctideník, který se zaměřuje na odborný servis pro samosprávu a státní správu. Vyhledáváním zajímavých webových stránek měst a obcí a jejich hodnocením se redakce zabývá dlouhodobě, Parádní web navazuje na obdobný projekt Objev roku (2000-2007).

 


 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem