Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní setkání Nadace policistů a hasičů 2008

Praha, palác Žofín, 26. listopad 2008 

Komentář k videu v textové podobě:

Nadace policistů a hasičů pomáhající rodinám pozůstalých po policistech a hasičích, kteří zahynuli při plnění služebních povinností, opět uspořádala slavnostní výroční setkání. To se uskutečnilo 26. listopadu a začalo vlastně už v odpoledních hodinách v areálu Muzea Policie ČR, kde se ve 14.00 hodin konal za přítomnosti ministra vnitra Ivana Langera, policejního prezidenta Oldřicha Martinů a generálního ředitele hasičských záchranných sborů  generálmajora Miroslava Štěpána pietní akt k uctění památky všech policistů a hasičů, kteří obětovali život a zdraví při plnění svých pracovních povinností.

Ve večerních hodinách se sešly „nadační rodiny" se členy správní a dozorčí rady, sponzory a dalšími hosty na slavnostním večeru v pražském Paláci Žofín, kde předali nejštědřejší sponzoři – Raiffeisenbank, Poštovní spořitelna, Global Assistance, Pojišťovna VZP a Odborový svaz hasičů – symbolické šeky se svými dary do rukou předsedy správní rady a ministra vnitra Ivana Langera a ředitele nadace Vladimíra Šutery.
 
Ivan Langer: „Slušností je když dostane dárek, tak také dárek dát. My máme pro významné sponzory a ti, kteří  dávají poprvé  taky malý dárek, je to zvoneček, možná je v tom ta symbolika. My potřebujeme pomoc od hasičů a policistů a potřebujeme vědět taky, že se na ně můžeme spolehnout. V tuhle chvíli je hrozně fajn, že vy budete mít tenhleten  zvoneček -  když vám bude nejhůř ta, zazvoňte, my jsme tady a určitě přispěcháme na pomoc taky.“
 
Výroční slavnostní  setkání se i letos velmi povedlo a všichni se už určitě těší na to příští.

 

 

vytisknout  e-mailem