Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sáblíková dojela pátá na 1500 m, Erbanová šestá v závodě na 500 m

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková skončila pátá v závodě na 1500 m na Světovém poháru v Heerenveenu. Karolína Erbanová obsadila šesté místo v závodě na 500 metrů a vyrovnala svůj dosud nejlepší výsledek v seriálu. 

Ve vyrovnané soutěži na 1500 metrů dělilo Sáblíkovou jen 16 setin od stříbrné medaile a 14 od bronzu. Suverénní vítězkou se stala Christine Nesbittová z Kanady, jež vyhrála s náskokem téměř půldruhé sekundy před Ireen Wüstovou z Nizozemska a Jekatěrinou Šichovovou z Ruska. Martina Sáblíková o desetinu vylepšila své sezonní maximum z Astany na 1:57,31, když ve své rozjížďce jasně porazila Diane Valkenburgovou z Nizozemska. Přesto skončila na této trati o místo hůř než minule v Kazachstánu.
 
Karolína Erbanová na nizozemském oválu po čtrnáctém místě z pátku zajela také svůj nejlepší čas v sezoně. Výkonem 38,38 sekundy zaostala jen o 16 setin za vlastním českým rekordem, což po dojezdu ocenil uznalým potleskem i trenér Petr Novák. K životnímu výsledku pak devatenáctiletou Erbanovou "vytáhla" nizozemská soupeřka ve čtvrté z deseti rozjížděk Laurine van Riessenová, jež skončila časem 38,20 třetí.
 
 
Centrum sportu, 3.12.2011

vytisknout  e-mailem