Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sáblíková dál na dlouhých tratích kraluje

Rychlobruslařka Martina Sáblíková ještě v této sezoně Světového poháru na dlouhých tratích nepoznala přemožitelku. Po dvou triumfech na tříkilometrové distanci se v nizozemském Heerenveenu radovala z vítězství i v první pětce této zimy. 

Martina Sáblíková, instruktorka sportu Centra sportu MV, světová rekordmanka a olympijská vítězka, se na své oblíbené trati jako jediná z celého pelotonu dostala časem pod sedm minut a druhé Němce Claudii Pechsteinové, se kterou jela ve dvojici, nadělila přes čtyři sekundy. "Poslední dvě nebo tři kola to ale bylo drsné, už jsem toho měla plné zuby," přiznala Martina Sáblíková.
 
Čtyřiadvacetiletá česká rychlobruslařka si třiadvacátým individuálním vítězstvím ve Světovém poháru upevnila vedení v jeho letošním hodnocení. Poté, co vyhrála na úvod v Čeljabinsku a potom i v Astaně, má náskok 70 bodů před druhou Pechsteinovou a směřuje k šestému celkovému vítězství. "Zatím to jde dobře, ale máme před sebou ještě tři Světové poháry a já doufám, že se to povede. Musíme jít ale krok po kroku. Tři závody jsou ještě strašně moc," dodala Sáblíková.
 
Ve sprintu na 500 metrů obsadila Karolína Erbanová 14. místo a nenavázala na předchozí vystoupení v Astaně, kde se poprvé v kariéře dvakrát vešla na této trati do první desítky.
 
Centrum sportu MV, 2.12.2011

vytisknout  e-mailem