Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Publikace Základní kompetence preventisty

Pro potřeby asistentů prevence kriminality vznikla publikace s názvem Základní kompetence preventisty v oblasti situační, komunikační a vztahové prevence.  Důraz je kladen zejména na umění komunikace. Obsahem této pomůcky jsou hlavně záznamy stanovisek asistentek a asistentů v rámci neformálních setkávání ve městech, kde se za podpory mentorů podílí spolu s městskou/obecní policií na zvyšování bezpečnosti a veřejného pořádku.

Cílem publikace je ukázat jiný úhel pohledu na praktické poznatky v provádění především situační prevence kriminality v oblastech, které jsou většinou označovány jako sociálně vyloučené lokality nebo lokality ohrožené sociální vyloučeností. Zároveň má pomůcka být vhodným námětem k pochopení a zvládání obtížně zvladatelných jedinců a skupin osob v nestandardních, rizikových, život ohrožujících situacích.

Publikace Základní kompetence preventisty je financována z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a Státního rozpočtu ČR z projektu Asistent prevence kriminality II.: reg. č. CZ.1.04./3.3.00/C5.00001)


Radka Vaňasová, projektový manager

vytisknout  e-mailem