Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prohlášení ministra vnitra ke slovům rakouského kancléře

Dnešní prohlášení rakouského kancléře Kerna, že by země odmítající přerozdělování uprchlíků měly přijít o evropské dotace z EU, je dalším nepochopitelným krokem, který rozděluje EU v době, kdy bychom místo neshod měli hledat společná řešení. Nerozumím tomu, proč se podobné nesmyslné návrhy některých států stále dokola opakují, teď navíc den před důležitým summitem EU. 

Česká republika je v rámci uprchlické krize jednou z nejaktivnějších zemí, která důsledně pomáhá přímo v místě konfliktů i v okolních státech. Naši lidé pomáhají i přímo v Řecku či Itálii a naši policisté jsou vždy tam, kde je potřeba a kde o jejich pomoc požádají, ať jde kromě Řecka a Itálii o Maďarsko, Srbsko, Slovinsko nebo Makedonii.

Aktivní pomoc tam, kde je potřeba, přesně to je cesta, kterou se podle nás mají problémy řešit. Doufám, že to pochopí i ti, kteří se místo toho soustředí na výhrůžky na adresu svých partnerů. Podobnými populistickými výkřiky se nenecháme zastrašit! Půjdeme cestou zdravého rozumu a cestou, jejímž základním cílem je také zajištění bezpečnosti pro naše občany.

Milan Chovanec
ministr vnitra

vytisknout  e-mailem