Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministerstvo vnitra na veletrhu Pragoalarm/Pragosec 2009

Praha, Výstaviště - 24. - 26. únor 2009 - Mezinárodní veletrh zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení  

 

Komentář k videu v textové podobě:

Mezinárodní veletrh zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení PRAGOALARM/PRAGOSEC 2009 se uskutečnil na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 24. až 26. února. Na veletrhu mělo už tradičně svůj stánek i Ministerstvo vnitra, které se společně s Policií České republiky podílelo na jeho přípravách. Letošní ročník přilákal více než 100 vystavovatelů, kteří přinesli odborné i laické veřejnosti novinky, produkty a služby v oboru zabezpečovací techniky a v oblasti požární ochrany a záchranných zařízení.

Expozice resortu Ministerstva vnitra, která byla umístěna v levém křídle historického Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, nabízela mnoho inspirace hlavně veřejnosti.

JUDr. Tomáš Koníček: „Stánek Ministerstva vnitra a Policie České republiky je inspirativní zejména pro občany, aby si mohli zajistit své majetky to znamená byty, auta a další věci, Další doprovodnou akcí nebo důležitou akcí je informovat o probíhající reformě Policie České republiky o také možnosti náboru nových policistů a ukázání nové policejní techniky, která slouží a pomáhá občanům řešit každodenní situace.“


V rámci programu mohli návštěvníci shlédnout ukázky nové policejní automobilové techniky, Kriminalistický ústav představil nejmodernější technologiE v dokumentaci místa události, tzv. systém „Spheron“, který tvoří sférická kamera Spheron a obslužný program R2S, jehož pomocí lze vytvořit digitální kriminalistickou dokumentaci místa činu, a obor mechanoskopie. Ochraně osob a majetku byly věnovány informativní panely, technické ukázky a odborné poradenství. Část expozice Ministerstva vnitra byla věnovaná bezpečnosti silničního provozu. A byla také představena činnost Centra dopravní prevence, které se zaměřuje hlavně na nejzranitelnější účastníky silničního provozu.
 

vytisknout  e-mailem