Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR navrhne podobu organizace útvarů s celostátní působností

Užší vzájemná spolupráce nebo levnější a efektivnější fungování podpůrného aparátu. To jsou některé cíle návrhů na změnu organizačního uspořádání celostátních policejních útvarů, které má do 30. června 2012 vypracovat tým náměstka policejního prezidenta pro SKPV plk. Martina Červíčka.  

Na dnešním jednání se na tom dohodl ministr vnitra Jan Kubice s policejním prezidentem plk. Petrem Lessy a řediteli celorepublikových policejních útvarů.
 
Chci, aby budoucí uspořádání celostátních útvarů zabývajících se nejzávažnější kriminalitou vycházelo z odborného náhledu dotčených útvarů, proto jsme se dnes dohodli, že mi své názory předloží do konce června příštího roku. Zadání zůstává stále stejné – posílení přímého výkonu služby a přímé velitelské odpovědnosti, levnější a efektivnější fungování podpůrného aparátu, užší spolupráce, výměna informací a zvýšení poměru řízených pozic vůči řídícím.“ řekl po jednání ministr vnitra Jan Kubice.
 
Jednání se kromě Jana Kubice a plk. Petra Lessy zúčastnil také 1. náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jaroslav Hruška, náměstek policejního prezidenta pro SKPV plk. Martin Červíček a ředitelé útvarů s celostátní působností plk. Robert Šlachta (ÚOOZ), plk. Tomáš Martinec (ÚOKFK) a plk. Jakub Frydrych (NPC).
 
Práce odborné skupiny zástupců útvarů s celostátní působností tak naváže na činnost společné expertní komise ministra vnitra a policejního prezidenta, která své závěry předložila v říjnu letošního roku s tím, že možným změnám bude předcházet důkladná analýza, kterou po dnešním jednání vypracují zástupci dotčených útvarů.
 
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem