Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní mistrovství Evropy ve fotbale žen

Po dvou letech se Praha opět stane dějištěm policejního mistrovství Evropy ve fotbale. Své umění tentokrát předvedou policistky. 

Ve dnech 20. – 27. června 2016 se v Praze uskuteční2. policejní mistrovství Evropy ve fotbale žen, které pořádá Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, sportovní svaz policistů a hasičů (UNITOP ČR) z pověření Evropské policejní sportovní asociace (USPE). Akce se koná pod záštitou policejního prezidenta genmjr. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého a ministra vnitra Milana Chovance.

Prvním cílem českého kádru je vyhrát základní skupinu
O mistrovský titul se utká osm nejlepších evropských národních reprezentací, které se nominovaly na základě výsledků kvalifikace. Tým Policie České republiky je ve skupině A společně s celky Dánska, Norska a Velké Británie. Skupinu B tvoří fotbalistky Holandska, Francie, Německa a Rakouska. „Ženský fotbal sice nepatří v České republice k nejpreferovanějším sportům, přesto se nám podařilo sestavit poměrně silný reprezentační manšaft,“ uvedl vedoucí české policejní fotbalové reprezentace JUDr. Václav Kuthan, podle kterého jsme měli štěstí na rozlosování. „Nejsilnější celky – Němky a Francouzky, které obsadily první a druhé místo na předchozím šampionátu v Dánsku v roce 2012, k nim dobré Rakušanky a Holanďanky jsou ve skupině B. My máme sice slabší soupeře, ale nemůžeme nikoho podcenit. Chceme v první řadě vyhrát v základní skupině a pak se uvidí,“ řekl Václav Kuthan a dodal, že český tým skončil na mistrovství v Dánsku na pátém místě.  

Reprezentační družstvo Policie ČR tvoří policistky, které hrály soutěže první a druhé fotbalové ligy. V rámci přípravy na šampionát absolvovaly tři soustředění a sehrály několik přátelských utkání. „Zaměřili jsme se na taktická cvičení, pohyb v zónách, trestné kopy a také zvýšení fyzické kondice,“ připomněl náplň soustředění trenér Bc. Jan Švácha.

UNITOP ČR má s pořádáním podobných akcí bohaté zkušenosti. V minulosti v Praze organizoval evropské i světové šampionáty v nejrůznějších sportech. „Vždy se snažíme udělat maximum pro pohodlí sportovců, zajistit vše potřebné po organizační, materiální, logistické i kulturní stránce,“ vysvětlil viceprezident UNITOP ČR PaedDr. Josef Haupt a dodal, že UNITOP ČR je v tomto směru důvěryhodným partnerem pro USPE. Na zajištění 2. policejní mistrovství Evropy ve fotbale žen se podílí rovněž FAČR a STES, a.s.

První zápas sehrají naše policistky s Velkou Británií v úterý 21. června 2016 od 10.00 hodin na Stadionu Evžena Rošického, kde proběhnou všechna utkání českého týmu v základní skupině A. Další zápasy se odehrají na Spartakiádním stadionu na Strahově a v Účelovém zařízení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy ve Strašnicích.     

Zápasy českého týmu ve skupině A:
úterý 21. června od 10.00 hodin s Velkou Británií na Stadionu Evžena Rošického  
středa 22. června od 10.00 hodin s Dánskem na Stadionu Evžena Rošického  
čtvrtek 23. června od 16.00 hodin s Norskem na Stadionu Evžena Rošického

Harmonogram ostatních utkání najdete na: www.policie-sport.cz


kpt. Mgr. Petra Srnková
Výkonný výbor UNITOP ČR
Mobil: +420 733 676 899
(Více informací k šampionátu poskytne viceprezident UNITOP ČR PaedDr. Josef Haupt: +420 602 385 937 nebo vedoucí realizačního týmu české fotbalové reprezentace JUDr. Václav Kuthan: +420 731 350 450.)

vytisknout  e-mailem