Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pobočky Českých pošt v malých obcích zůstanou

Ministr vnitra Ivan Langer navštívil ve čtvrtek, 9. října 2008, v rámci svých pravidelných výjezdů do jednotlivých krajů kraj Vysočina. 

Program ministra vnitra Ivana Langera začal za doprovodu hejtmana Miloše Vystrčila návštěvou Okresního ředitelství Policie ČR v Jihlavě. Kraj Vysočina bude spolu se Zlínským a Olomouckým krajem první, ve kterém budou od 1. 1. 2009 spuštěna tři nová krajská ředitelství Policie ČR. Sídlo krajského ředitelství bude v Jihlavě v budově stávajícího okresního ředitelství.

Program dále pokračoval setkáním s profesionálními i dobrovolnými hasiči, kterým ministr předal 50 ochranných oděvů pro 10 dobrovolných jednotek z celého kraje.

Ministr vnitra Ivan Langer, hejtman kraje Vysočina Miloš Vystrčil a generální ředitel České pošty Petr Sedláček se poté sešli na pracovním jednání se starosty malých obcí.

Pobočky České pošty v malých obcích zůstanou. Informaci dnes v Jihlavě potvrdil ministr vnitra Ivan Langer i generální ředitel České pošty Petr Sedláček. "Nic se neruší. Zahajujeme intenzivní a férovou komunikaci mezi Českou poštou a samosprávou. Nabízíme větší rozsah služeb pro občany a lepší spolupráci mezi Českou poštou a samosprávou. Neschválíme žádnou změnu bez dohody mezi poštou a obcí. Cílem je na jedné straně vyšší efektivita fungování pošty, na druhé straně také vyšší výkony, vyšší objem a kvalita služeb pro obce i občany," řekl ministr vnitra Ivan Langer na tiskové konferenci.

Petr Sedláček na tiskové konferenci dodal: "Neodsouhlasím jakoukoli změnu, pokud nebudu vědět, ze došlo k dohodě mezi Českou poštou a samosprávou obce. Zakázal jsem zrušit jakoukoli pobočku pošty nebo měnit způsob poskytování služeb, aniž by byla vzájemná shoda obou stran. Nebudeme nikomu nic diktovat, chceme být partnery," uvedl při setkání se starosty Vysočiny, kterým hrozilo, že v jejich obci pošta končí, Petr Sedláček.

Podle informací generálního ředitele České pošty bude i nadále v obcích poskytována stávající služba. Vedle ní bude paralelně ve zkušebním provozu testováno motorizované doručování. Pošta hledá další formy poskytování poštovních služeb, které by v konečném důsledku znamenaly zlepšení služeb. "Chceme především ukázat, jak motorizované doručování funguje. Ukázat, že pošta jde za lidmi, ne lidé za ní,“ uvedl ministr Ivan Langer. Pošta nyní např. konkrétně testuje motorizované poskytování finančních služeb.

"Shodli jsme se s ministrem vnitra a generálním ředitelem České pošty na tom, že je nutné, aby se Česká pošta chovala k našim obcím mnohem citlivěji. Není možné, aby kvalita veřejné služby na malých venkovských obcích byla horší než ve městech," uvedl hejtman kraje Vysočina Miloš Vystrčil.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

  


9. října 2008

vytisknout  e-mailem