Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra vyslal kvůli „Kobře“ zástupce ÚOKFK na Slovensko

Ministr vnitra Milan Chovanec v souvislosti s blížícím se spuštěním „Kobry“ vyslal na Slovensko zástupce Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK). Ti se v úterý 27. května 2014 setkali se svými kolegy z Národní kriminální agentury (NAKA), která zastřešuje policejní část „Kobry“ na Slovensku.  

Slovenští zástupci přijali během jednání nabídku ministra vnitra účastnit se pracovního setkání v Praze, na kterém všem zainteresovaným složkám – policii, celníkům a daňařům – předají zkušenosti z fungování slovenské „Kobry“. „Jsem nesmírně potěšen, že slovenští partneři tak vstřícně reagovali na mou nabídku uspořádat setkání v Praze. Zajistíme tak, aby zkušenosti slovenských kolegů mohli načerpat všichni, kdo budou doKobryzapojeni. Pevně věřím, že taková příležitost přinese pozitivní impulz do počáteční fáze tohoto nového modelu spolupráce," řekl Milan Chovanec.
 
Zástupci ÚOKFK diskutovali na dnešním setkání se svými kolegy o technikách detekce daňových podvodů v oblasti DPH. Slovenská strana je v této souvislosti upozornila na některá úskalí spojená s koordinací správce daně a policejního orgánu.
 
Setkání v Praze by se mělo uskutečnit co nejdříve, pravděpodobně v průběhu června.
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem