Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra představil Reformu Policie ČR prezidentu Václavu Klausovi

Ministr vnitra Ivan Langer dnes 24. července 2008 představil na zámku v Lánech prezidentu Václavu Klausovi reformu policie, která čeká na jeho podpis. Jde skutečně o zásadní změnu. 

Policie mění svou filozofii, mění svou organizaci. Policejní správy získají ekonomickou pravomoc a odpovědnost. Policie bude mít štíhlejší policejní hierarchii a zbaví se nepolicejních činností. Policie mění styl práce, modernizuje se.

"Jsem rád, že jsem mohl panu prezidentovi představit zákon, který podle mě znamená průlom v dosavadním fungování policie. Myslím, že se mi pana prezidenta podařilo přesvědčit o potřebnosti reformy, která dává naději k naplnění hesla Pomáhat a chránit. Jedná se o koncept, se kterým se pan prezident ztotožňuje. Celou reformu jsme rozebírali z pohledu exekutivní, nelegislativní i legislativní části. Pan prezident byl dobře připraven, kladl mi otázky, o kterých jsem netušil že mi je položí. Nicméně si myslím, že jsem je všechny zodpověděl k jeho uspokojení a tudíž z toho nevyplývá potřeba dalších změn," řekl Ivan Langer po setkání s prezidentem Václavem Klausem.

Ivan Langer Václava Klause informoval o tom, že Ministerstvo vnitra má v úmyslu na podzim zahájit velmi rozsáhlou diskusi na téma jaké další postavení mají mít městské a obecní policie.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

  


24. července 2008

Odkazy do noveho okna

Ministr seznamuje prezidenta s reformou policie

autor: Marta Myšková 

Detailní náhled

Prezident Klaus a ministr Langer

autor: Marta Myšková 

Detailní náhled

Prezident Klaus hovoří s ministrem Langerem

autor: Marta Myšková 

Detailní náhled

Prezident Klaus vítá ministra vnitra Langera

autor: Marta Myšková 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem