Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra jmenoval Marcelu Hrdou generální ředitelkou České pošty, s. p.

Dnes, 29. 12. 2009, ministr vnitra jako zakladatel s. p. Česká pošta jmenoval k 1. 1. 2010 generální ředitelkou Marcelu Hrdou. 

Ing. Marcela HrdáIng. Marcela Hrdá

V průběhu svátků se ministr intenzivně věnoval možnostem řešení personální situace v České poště, sešel se s potenciálními kandidáty a konzultoval situaci i s odcházejícím generálním ředitelem. Vzhledem k tomu, že rok 2010 bude pro další rozvoj České pošty klíčový, potřebuje společnost co nejdříve stabilní management s jasně definovaným mandátem.

Česká pošta prochází zásadní změnou systému logistiky. Krom toho je klíčovým hráčem v zavádění Informačního systému datových schránek, jenž byl do ostrého provozu spuštěn 1. 11. 2009 a který bude jedním z hlavních témat i pro rok 2010 (od 1. ledna zasílání elektronických faktur, následně zajištění neomezené datové komunikace mezi uživateli datových schránek). Dále se Česká pošta musí po všech stránkách - legislativně, manažersky i obchodně - připravit na blížící se liberalizaci trhu.

Marcela Hrdá, s níž byl v kontaktu už odcházející generální ředitel, je jednoznačně kvalitní kandidátkou, a to zejména vzhledem ke svým dosavadním manažerským zkušenostem v oblasti IT a v transformačních projektech v domácích i zahraničních společnostech.

"Jde o manažerku, která má rozsáhlé zkušenosti z oblasti informačních technologií a rovněž s restrukturalizačními projekty ve velkých domácích i zahraničních společnostech. Obojí Česká pošta v tuto chvíli potřebuje. Jejím hlavním úkolem bude připravit státní podnik na situaci, kdy kvůli liberalizaci trhu ztratí své výsadní postavení a bude muset čelit konkurenci," řekl ke svému rozhodnutí ministr vnitra Martin Pecina.

Marcela Hrdá komentovala své jmenování slovy: "Slovo výzva je v tomto případě na místě. Česká pošta je složitý a rozsáhlý mechanismus. Nepůjde o žádnou revoluci, ale o postupné změny, které musí být v zájmu klientů pošty, jejích zaměstnanců a partnerů i vlastníka. Naším společným cílem je Česká pošta, která si i v budoucnu zachová svoji klíčovou roli v české ekonomice."
 

Profesní CV
Ing. Marcela Hrdá přichází z pozice členky představenstva a vrchní ředitelky pro neletecký provoz, služby a transformaci Letiště Praha, a. s., zároveň působí i jako ředitelka zbytkového státního podniku Správa Letiště Praha. Má několikaleté zahraniční zkušenosti. Poté, co absolvovala informatiku na univerzitě v Bratislavě, odešla do Vídně pracovat pro společnost Siemens, odkud přešla do společnosti Alcatel Slovakia. V Praze působí od roku 2000. Nejprve ve společnosti Contactel, kde byla mimo jiné ředitelkou pro podporu prodeje a řízení vztahů s klíčovými zákazníky. V letech 2004-2006 pracovala jako výkonná ředitelka pro transformaci a následně jako viceprezidentka pro marketing a prodej společnosti ČSA, poté působila ve vrcholových pozicích ve společnosti Letiště Praha. Zde například zodpovídala za oblast informačních a komunikačních technologií, provozní a informační bezpečnost a měla rovněž na starosti řízení strategických záměrů a změn, mezi nimi také transformaci podniku na akciovou společnost.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru tisku a PR Ministerstvo vnitra
29. prosince 2009

  


29. prosince 2009

vytisknout  e-mailem